Κόντρα στη Βουλή για τις εκλογές- Αυγενάκης: “Το 85% των προέδρων ομοσπονδιών είναι νέοι” – Μωραίτης: “Φάγατε ήττες…”

Πηγή: twitter
Print Friendly, PDF & Email

Κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραϊτης, είπε:

«Σε αυτή τη δυσοσμία που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή τη διαπλοκή που προχωράει ανεξέλεγκτη και κάνει ότι θέλει, πρέπει κάτι να κάνετε. Δεν είχατε καμία βούληση σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μεγάλο στοίχημα είναι να καθίσουμε και να δούμε τη σκληρή πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας. Αναλώσατε πάρα πολύ χρόνο στο πως θα ξηλώσετε ομοσπονδίες, θέλω να τα αφήσετε όλα αυτά πίσω και να δούμε από κοινού αν ο αθλητισμός ενώνει τα μεγάλα αδιέξοδα που υπάρχουν για να πάρουμε πρωτοβουλίες από κοινού».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγερνάκης πήρε τον λόγο και απάντησε: «Χαρακτηρίσατε άτολμα όλα αυτά που κάναμε, μιλήσατε 14 λεπτά και δεν είπατε τίποτα. Είπατε ότι έβαλα σε εκλογές παγκόσμιους αθλητές, τι είναι υποχείρια; προσωπικότητες είναι που επέλεξαν να συμμετέχουν σε εκλογική διαδικασία. Το 85% των προέδρων των ολυμπιακών ομοσπονδιών είναι νέοι, το 65% των μελών καινούργια. Έχουμε δώσει 13.5 εκατομμύριά στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία κατ’ αρχήν. Αρχές Σεπτεμβρίου θα δώσουμε ένα δεύτερο κύμα προκαταβολής. Δόθηκαν 22 εκατομμύρια στην SL1, 3 στη SL2, 3.2 στον ΕΣΑΚΕ, 1.2 στο βολει. 1.5 θα πάρει η Football League και 13.5 ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ακολουθεί η προκαταβολή και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είπατε κάτι;».

Ο Θάνος Μωραϊτης απάντησε: «Το ύφος του υπουργού στο κλείσιμο της ομιλίας του ας το κρίνει το κοινοβούλιο. Ναι, υπερασπίστηκα το νομοθέτημα Βασιλειάδη. Έρχομαι στις Ομοσπονδίες γιατί σας καίει αυτό το θέμα. Ποια ανανέωση μιλάτε; Θα γινόταν από μόνη στις σε 60% και λέτε ότι το κάνατε 65% όταν φάγατε ήττες σε μεγάλες Ομοσπονδίες. Είπα ότι χρησιμοποιήθηκαν οι αθλητές στις Ομοσπονδίες να παίξουν αυτό το παιχνίδι, δεν είπα βάλατε. Και κάποιοι στην πορεία τους άδειασαν. Να μην παίζουμε με αυτούς που έχουν τιμήσει το εθνόσημο. Πέρασε η χώρα ειδική συνθήκη με την πανδημία. Μοιράστηκαν δις. από την κυβέρνηση. Για τον κόσμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δώσατε 13.5 εκατ. ευρώ και το θεωρείτε επιτυχία τα ψίχουλα που σας πέταξε ο Σταϊκούρας; Αφήνω στην άκρη το ύφος σας. Δεν αρμόζει στην αίθουσα. Πρέπει να ξεπεράσουμε τους κακούς μας εαυτούς. Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και λέμε ότι ο Αυγενάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον ελληνικό αθλητισμό», και πρόσθεσε: “Ο Ζαγοράκης πήρε το χρίσμα από τον πρωθυπουργό. Η κα Σακοράφα έδωσε μάχη και κέρδισε”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή