Μπαλτάκος για την απόφαση του Ολυμπιακού να μην προσφύγει στο CAS: "Μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές νίκες του ΠΑΟΚ"

Print Friendly, PDF & Email

Ο έγκριτος νομικός, Τάκης Μπαλτάκος, που ήταν στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη φερόμενη υπόθεση της “πολυϊδιοκτησίας” με την Ξάνθη, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 και αναφέρθηκε στην απόφαση του Ολυμπιακού να μην καταφύγει στο CAS, μετά τη δικαίωση του Δικεφάλου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές νίκες, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τελευταία τέτοια «νίκη», εις βάρος Αθηναϊκής ομάδας, ήταν αυτή στο ΑΣΕΑΔ στην υπόθεση Γαλακτερού. Όταν βγήκε η απόφαση της εφέσεων είχα πει πως οι πιθανότητες να πετύχει κάτι ο Ολυμπιακός στο CAS ήταν μηδενικές. Θα ήταν μια σίγουρη ήττα. Είχα πει εξ’ αρχής πως δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί αυτή η δίκη για μας», είπε αρχικά ο Κ. Μπαλτάκος και πρόσθεσε για την υπόθεση:

«Το CAS εξήγησε πως θα μπορούσε να εκδικάσει την υπόθεση, αλλά θα έπρεπε αυτή τη δουλειά να την κάνει η Ελληνική δικαιοσύνη. Τώρα που το θέμα τελείωσε, θα πρέπει να ειπωθεί πως κάποιοι είτε δεν ήθελαν είτε δεν μπορούσαν να διαβάσουν την υπόθεση. Δεν έχει καμία σημασία η σχέση του ΠΑΟΚ με τον Καλπαζίδη, αλλά η σχέση του Καλπαζίδη με την Ξάνθη. Αποδείχθηκε πως ο Καλπαζίδης δεν μπορούσε, λόγω της απόκτησης κάποιων γηπέδων, να έχει λόγο ή επιρροή στην Ξάνθη, άρα από τη στιγμή που αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, το δικαστήριο δεν ασχολείται με τη σχέση του ΠΑΟΚ με τον Καλπαζίδη. Θεώρησαν, στον Ολυμπιακό, οτι επειδή κάποιος αγοράζει γήπεδα των ακαδημιών, μπορεί να κάνει κουμάντο σε μια ομάδα. Αυτό δεν ισχύει, δεν στέκει, το λέγαμε από την πρώτη στιγμή. Άργησε αλλά αποδείχθηκε. Το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ είναι πως επειδή δεν είχε «ψηθεί» στον πρωταθλητισμό όπως οι Αθηναϊκές ομάδες τα τελευταία 30 χρόνια, επηρεάστηκε πολύ από τα όσα έγιναν».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ είπε: «Συναντήθηκα με τον Πρέλεβιτς καθώς συζητήσαμε το ενδεχόμενο να μπει στη μάχη των εκλογών και να είναι ο άνθρωπος που θα εκπροσωπεί τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα πρόσωπο κοινής υποδοχής καθώς θεωρώ οτι πλέον έχει αναγνωριστεί από όλους. Δεν έχει γίνει τίποτα το επίσημο, δεν ξέρω το τι θα γίνει στο τέλος, αλλά θεωρώ πως είναι μια σκέψη που θα μπορούσε να υλοποιηθεί».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή