Μπαλτάκος: Πιστεύω ότι η UEFA θα συνεχίσει να μην στέλνει ξένους διαιτητές – Το 2024 θ’ αναλάβουν αποκλειστικά οι Έλληνες

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ 3 τόσο για το μέλλον της διοργάνωσης του Κυπέλλου όσο και για τη διαιτησία, τόνισε:

«Είχαμε προβλέψει ότι εάν είναι στον τελικό μία ομάδα από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη τότε θα γίνονταν στο Πανθεσσαλικό, που είναι στη μέση της απόστασης. Το ότι δεν δέχονταν οπαδούς των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό εμένα με ξενίζει. Έγινε ένας αγώνας χωρίς φιλάθλους, κάτι που δεν θα επαναληφθεί».

«Δεν θα πούμε κάποια συγκεκριμένη πόλη, που θα γίνει, αλλά θα δούμε ανάλογα με τις ομάδες (σ.σ. που θα συμμετάσχουν στον τελικό) και θα βγάλει απόφαση η Εκτελεστική. Θα είναι όλα στο τραπέζι. Δεν θα βάλουμε μόνο το Πανθεσσαλικό. Ή διπλός τελικός ή θα πάμε στο εξωτερικό (σ.σ. εάν εισπράξουν αρνήσεις)».

Για τη διαιτησία, είπε: «Εάν συνεχίσει η UEFA (σ.σ. να μη στέλνει ξένους διαιτητές Elite ή Α’ Κατηγορίας) που κατά την άποψή μου θα συνεχίσει, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να παίζουμε με πολύ λιγότερους ξένους και πολύ περισσότερους Έλληνες. Η επόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική για να πάμε το 2024 με τέτοιον τρόπο, ώστε να αναλάβουν σχεδόν αποκλειστικά οι Έλληνες. Θα έχουμε και τότε ξένους διαιτητές, αλλά με σύστημα ανταλλαγών. Δηλαδή εάν θέλουμε εμείς έναν διαιτητή από την Ολλανδία να στέλνουμε και εμείς έναν διαιτητή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή