Μπαλτάκος: “Θα υπάρξουν εξελίξεις προσαρμογής για το μητρώο – Αυτά που λέει ο Μαρινάκης από το ένα αυτί μπαίνουν κι απ’ το άλλο βγαίνουν”!

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος, μίλησε στη “Δίκη στο Open” και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

“Κινδυνεύουμε με grexit αν κάνει συγκεκριμένες πράξεις η πολιτεία ή η “κακόηχη” Σουπερ Λιγκ 1. Στη συγκέντρωση των προέδρων των εθνικών ομοσπονδιων μελών της UEFA είπα ότι αυτά που θα έρθουν απαιτούν μια ΕΠΟ ανεξάρτητη και αυτόνομη, που θα αποφασίζει μόνη της και οι αποφάσεις της δεν θα είναι στην κρίση κανενός. Η κυβέρνηση έχει άγνοια κινδύνου.

Καμια ομοσπονδία δεν έχει αντιμετωπισει κυβέρνηση που να βγαζει νόμο που να δίνει τη διαιτησία στη Λίγκα. Όταν η Λίγκα είπε να μειωθεί το ποσοστο της ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις λίγες ημέρες μετά το ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης.

Εγώ το αποδέχθηκα γιατί είχα το σκοπό μου. Δεν ήθελα να έχω κόντρα με την κυβέρνηση γιατί οι FIFA/UEFA δεν θέλουν κόντρες με την κυβέρνηση. Στη ΓΣ είπα ότι αυτό το ποσοστό θα κρατηθεί από εμάς και θα δοθεί στις ενώσεις γιατί δεν υπάρχει φέτος επαγγελματική διαιτησία.

Υπάρχει ενόχληση για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι η πορεία μου στον αθλητισμό έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό και έχει ενοχλήσει πολύ η νομική υποστήριξη στην υπόθεση “πολυιδιοκτήσιας” του ΠΑΟΚ.

Από το ενα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν αυτά που λέει ο Μαρινάκης. Χαρακτηρισμούς λέει, δεν λέει γεγονότα. Έχει πει κοσμητικά επίθετα. Δεν θα μπω στο ρυθμό του άλλου. Θα μείνω στο δικό μου. Δεν μπαίνω σε προσωπική αντιπαράθεση με Μαρινάκη και Αυγενάκη. Δεν θα ήμουν πρόεδρος της ΕΠΟ, θα ήμουν ένας φίλαθλος στο δρόμπ. Αυτοί μιλάνε, εγώ πράττω

Πιστεύω πολύ στον αιφνιαδιασμό. Θα υπάρξουν εξελίξεις προσαρμογής για το μητρώο. Δεν μπορείς να τα βάζεις με τη Σούπερ Λιγκ για τη διαιτησία και παράλληλα με την κυβέρνηση για το μητρώο. Θα παίξουν οι ομάδες με τον τρόπο που η ΕΠΟ επιλέγει και κανένας άλλος. Δεν έχει ξαναγίνει να αδειοδοτεί η κυβέρνηση τα σωματεία. Όταν έχεις την αδειοδότηση έχεις και την επιρροή. Κατηγόρησε, όπως μου είπαν ο υφυπουργός την ΕΠΟ ότι θέλει να ελέγξει τις εκλογές της ΕΠΟ. Αν δε τις ελέγξει η ΕΠΟ, ποιος δικαιούται να ασχολείται;

Το πρόβλημα που υπάρχει με τις ομάδες που θα παίξουν στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη Γ’ Εθνική θα θεραπευθεί. Στην καταστατική συνέλευση στις αρχές Δεκεμβρίου θα περάσει ότι θα δικάζεται δύο ημέρες μετά το γεγονός και η απόφαση θα βγαίνει πέντε ημέρες μετά τη δίκη. Αν ο δικαστής δεν ακούσει το καταστατικό θα παύεται. Πρόκειται για παραλογισμό να βγαίνουν αποφάσεις μετα τις 30/6 και μετά τα μπαράζ. Δεν μπορεί οι δικαστικές αποφάσεις να μην μπορούν να εφαρμοστούν.

Moυ κάθεται στο λαιμό η τιμωρία του Τζαφέρη, του Δημητρίου και του Αντωνίου, από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ υπάρχουν 120 υποθέσεις χειραγωγημένων αγώνων που στιβάζονται και φτάνουν στο ταβάνι. Καταργήσαμε την μακρά ανακριτική διαδικασία που υπήρχε από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η αποψη της UEFA είβαι ότι στην ένωση διαιτητών θα πρέπει να είναι μόνο εν’ ενεργεία και όχι αυτοί που έχουν αποχωρήσει. Οι διαιτητές θα πρέπει να κάνουν την Ένωση Διαιτητών και μετά να τους δεχθεί η ΕΠΟ. Αντίκειται στο νόμο και στο καταστατικό της ΕΠΟ. Μπορούμε να το αλλάξουμε το καταστατικό τον Δεκέμβριο, ο νόμος όμως δεν είναι δικός μας γι’ αυτό δεν έχουν μπει ακόμη.

Η υπόθεση Φιλιππούση ήταν σταθμός. Ρωτήσαμε τις FIFA/UEFA τι να κάνουμε και μας είπαν κάντε ότι θέλετε.

Στην Αγγλία η ομοσπονδία συμφώνησε να δοθεί στη Λίγκα η επαγγελματική διαιτησία. Αν η ΕΠΟ συμφωνήσει μπορεί να γίνει κι εδώ. Θέλω να μειώσω την εξάρτηση της διαιτησίας από την ΕΠΟ. Αυτό θα γίνει επειδή θα το πούμε εμείς και όχι οι υπουργοι. Τι θα κάνει ο υπουργός στην υπουργική απόφαση; Αν η Super League 1 αναφερθεί στον υπουργό και δεν συνεαινέσει η ΕΠΟ, θα αναστείλουμε την ιδιότητα μέλους και το επόμενο πρωτάθλημα θα το διοργανώσει η ΕΠΟ. Ποιος διαιτητής θα πάει να παίξει; Δεν θα γίνει ποτέ διεθνής. Πόσο θα διατηρηθεί ο συνεταιρμός αν πάρει τη διαιτησία; Άλλο μυστήριο να ανακοινώνει η Λίγκα ότι θα γίνει το Δεκέμβριο η επαγγελματική διαιτησία.”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή