Μπαλτάκος: Τουλάχιστον 40.000 ευρώ θα δοθούν σε κάθε Ένωση – Η επαγγελματική διαιτησία θα γίνει από την ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ  επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΠΣ Λάρισας και συζήτησε για θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο με τη διοίκηση Ένωσης όσο και με προέδρους και εκπροσώπους ομάδων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών του νομού. (…)

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο τονίζοντας ότι πρώτιστο καθήκον της ΕΠΟ είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Για τον λόγο αυτόν τόνισε ότι τα λεφτά που θα έρθουν στην ΕΠΟ μετά την έξοδο της χώρας από την εποπτεία (περί τα 3 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και άλλα τόσα τον Ιανουάριο), θα δοθούν για την ενίσχυση των ΕΠΣ και, όπως χαρακτηριστικά είπε, το ποσό θα είναι πολλαπλάσιο από αυτό που δόθηκε πέρσι, ήτοι τουλάχιστον 40.000 ευρώ (…)

Σχετικά με το Μητρώο, ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι υποκρύπτει σκοπιμότητες και επισήμανε ότι η ΕΠΟ δεν θα σταματήσει τον αγώνα της, όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Στόχος του, όπως είπε, είναι να δοθούν λύσεις σε όλα τα σωματεία ειδικά σ’ αυτά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κυρίως στις ακριτικές περιοχές της χώρας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να επιβιώσουν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχασε περίπου το 1/3 της δύναμής του, καθώς από τις 4.300 ερασιτεχνικές ομάδες, σήμερα δραστηριοποιούνται περίπου οι 2.500.

Αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδας επισημαίνοντας ότι μέσα στους στόχους του είναι να αποκτήσει η Εθνική δικό της αθλητικό-προπονητικό κέντρο, μίλησε για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τονίζοντας ότι πρότασή του είναι να γίνει καταστατική Γ.Σ. μέχρι τον Ιανουάριο προκειμένου να μπουν δύο διατάξεις: Πρώτον οι δικαστές να κληρώνονται και δεύτερον η κάθε δίκη με αγωνιστικό χαρακτήρα θα πρέπει να γίνεται εντός δύο ημερών και οι αποφάσεις να λαμβάνονται εντός 3 ημερών χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση.

Παράλληλα τόνισε ότι η ΕΠΟ δεν πρέπει να ασχολείται με τη διαιτησία και τάχθηκε υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας αλλά από την ΕΠΟ, αναφέρθηκε στο στοίχημα και είπε ότι τα κέρδη των ομάδων θα πρέπει να πηγαίνουν απευθείας σ’ αυτές και όχι μέσω του κράτους και τέλος επισήμανε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει ανταγωνιστικό για να μπορούν να έχουν μέλλον οι ομάδες στην Ευρώπη (…)”

Πηγή: Ελευθερία της Λάρισας

Aκολουθεί απόσπασμα απ’ όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή