Μπέος για την κεντρική διαχείριση: “Είμαστε συσπειρωμένες έξι ομάδες και θεωρώ ότι θα γίνουμε εννέα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αχιλλέας Μπέος στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου προπονητή του Βόλου, Γκιγέρμο Αμπασκάλ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε θέματα διαιτησίας, αλλά και στην προσπάθεια που κάνει ένα μπλοκ ομάδων της SL1 να διαπραγματευτεί κεντρικά τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αρχικά ο πρόεδρος του Βόλου και δήμαρχος της πόλης τόνισε (σε απόδοση goalpost.gr): «Ο νέος προπονητής είναι άνθρωπος με φιλοδοξίες, γνώστης του ποδοσφαίρου, λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και της ισπανικής σχολής. Έχει και το ιταλικό στοιχείο. Θα του παρέχω όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει. Φέτος θέλουμε να πάμε σε ένα σκαλοπάτι καλύτερο από πέρυσι. Είμαστε νέα ομάδα, αλλά σε οργάνωση πλησιάζουμε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Κρατήσαμε τον κορμό, έχουμε ολοκληρώσει επτά μεταγραφές και θα πάρουμε άλλους τρεις. Θα έχουμε πολύ ισχυρό σύνολο. Οι φίλαθλοι θα λατρέψουν την ομάδα και οι αντίπαλοι θα τη ζηλέψουν.

Εύχομαι να έχει μια καλή αντίληψη από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα από αυτούς που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να καταλάβει η ΚΕΔ ότι το χέρι εντός περιοχής δεν είναι πέναλτι μόνο για τους μεγάλους. Όταν συμβεί αυτό, τότε ο Βόλος θα είναι η έκπληξη. Τρία παραδείγματα. Το 2004 όποιος έλεγε ότι η Ελλάδα θα κατακτούσε το Euro θα είχαν την κλούβα απ’ έξω με τον μπόγια έτοιμη! Η Γαλλία χθες νικούσε 3-1 στο 85′ και αποκλείστηκε. Η Ισπανία το ίδιο, αλλά πέρασε στην παράταση.

Όταν παίζαμε με τον Πανιώνιο κόντρα στη Μπαρτσελόνα, είπα στους παίκτες είμαστε 11 εναντίον 11. Τι Μπαρτσελόνα και… μ@λ@κίες. Ο Γιαννόπουλος ήταν στόπερ και όταν φύλαξε τον Σαβιόλα τον σήκωσε στον αέρα μαζί με τη μπάλα. Έχουμε όλοι δικαίωμα στο όνειρο κι εδώ στην Ελλάδα. Ας μας αφήσουν να ονειρευόμαστε. Πιστεύουμε σε ένα όνειρο ότι θα το πραγματοποιήσουμε.

Η νοοτροπία της διοίκησης είναι ότι μια ομάδα ανθρώπων αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν. Επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό. Φέτος για πρώτη φορά ο προπονητής έκανε προτάσεις και κάποιες ήταν αυτό ακριβώς που θέλαμε, άρα είμαστε σε καλό δρόμο».

Για την κεντρική διαχείριση:

«Θα είναι καυτό το καλοκαίρι για όλους. Πριν 15 χρόνια η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα δεν ήταν στην κεντρική διαχείριση και με βασιλικό διάταγμα συμμετείχαν. Για να μη μιλήσω για τη Γερμανία. Εδώ θεωρούν ότι μπορούν να διαπραγματεύονται τα δικαιώματα χωρίς ο Βόλος να έχει συμβόλαιο και να δείχνουν το πρόσωπο και το σήμα μας. Αν χρειαστεί θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αρκετά ξεφτίλισαν το ποδόσφαιρο και το πήγαν στον πάτο. Είμαστε συσπειρωμένες έξι ομάδες και θεωρώ ότι θα γίνουμε εννέα. Ας παίξουν μόνοι τους. Νομίζουν ότι κάθε Κυριακή οι αγώνες θα είναι «καλώς τα παιδιά». Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα. Γι’ αυτό ο Άρης αποκλείεται από ομάδα του… κ@λου».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή