“Μπορεί να λέει αλήθεια ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα αλλά αυτά που λένε ίσχυαν και πέρυσι και πρόπερσι”

Print Friendly, PDF & Email

 

Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, πολιτικός και νομικός, Μάρκος Μπόλαρης, μίλησε στη “Δίκη στο Open” για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και την κατάσταση στο ποδόσφαιρο.

«Το ποδόσφαιρο ήταν πάντοτε πολιτικοποιημένο. Συγκεντρώνει εκατομμύρια φιλάθλους. Είναι πολιτική ισχύς αυτός ο αριθμός. Έχουμε φύγει από την εποχή του ερασιτεχνισμού. Οι επιχειρηματίες θέλουν να ελέγξουν την πολιτική εξουσία. Πολλές φορές η δημόσια δυσφορία έρχεται ως μια κίνηση από πλευράς τους. Το πέναλτι κούνησε το καπάκι από τη χύτρα και δείχνει πως υπάρχει βράση. Αυτό δείχνει πως υπάρχει ένταση», είπε αρχικά, συμπληρώνοντας:

«Η αντιπαράθεση δεν έχει μόνο Ολυμπιακό, έχει ΜΜΕ. Είναι σαφές που υπάρχει αντιπαράθεση της κυβέρνησης με αντικρουόμενα συμφέροντα. Ο κάθε επιχειρηματίας υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Από την άλλη, η πολιτική πρέπει να υπερασπιστεί το κοινό συμφέρον και να κινηθεί θεσμικά. Δεν έχω στοιχεία για να πω ποιος έχει δίκιο σε αυτή την κόντρα, αλλά μια κυβέρνηση όταν υπερασπίζεται το συμφέρον του πολίτη θα πρέπει να σέβεται τη θεσμική λειτουργία.

Μπορεί να λέει αλήθεια ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα αλλά αυτά που λένε ίσχυαν και πέρυσι και πρόπερσι και πολλά χρόνια. Το πέναλτι και η ανακοίνωση δείχνουν ένα τεράστιο πολιτικό έλλειμμα στη διαχείριση του ποδοσφαίρου».

Και τέλος σχολίασε για το πανό στη Λιβαδειά:

«Ο κ. Αυγενάκης ήταν υποχρεωμένος να παρέμβει, να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για το πανό των οπαδών του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά. Το πανό δεν θα ανέβαινε αν δεν υπήρχε έγκριση.

Είναι κρίσιμο το να παρέμβει ο κ. Ντογιάκος. Επίσης θα ήταν κρίσιμο να λήξει η υπόθεση με το Noor One. Δε γίνεται να είναι σε εκκρεμότητα αυτή η ιστορία που μας ευτελίζει στα μάτια των Ευρωπαίων»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή