Μποροβήλος: Εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε χωρίς κεντρική διαχείριση και αυτό είναι πολύ μεγάλο κακό

Print Friendly, PDF & Email

Την ανάγκη ύπαρξης κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Super League 1 υπογράμμισε ο Γιώργος Μποροβήλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα είπε

“Το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάει προς τα πίσω έχει ονοματεπώνυμο και αιτίες. Δεν είναι κάτι τυχαίο. Έτσι –κατά τη γνώμη μου- ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φύγει από την κεντρική διαχείριση. Και εάν αυτό συνεχιστεί που όπως βλέπω εκεί οδηγούμαστε, αυτό είναι εκτίμηση, είναι ένα πολύ μεγάλο κακό.

Αν δούμε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα έχουν κεντρική διαχείριση. Αυτός είναι ο βασικός λόγος ύπαρξης της Λίγκας, αυτός που είπατε… Να μαζεύονται και να αναδιανέμονται τα χρήματα για να είναι ανταγωνιστικό και καλύτερου επιπέδου.

Αν μια ομάδα δεν έχει χρήματα τι παίκτες θα αγοράσει; Απο το υπόγειο, όχι το κάτω ράφι. Και κάποια στιγμή, αν όλα δεν διορθωθούν και αυτοί που βάζουν χρήματα θα κουραστούν. Δεν γίνεται το ποδόσφαιρο να εξαρτάται από κάποιους ανθρώπους που απέκτησαν χρήματα και τώρα θέλουν να διασκεδάσουν. Το ποδόσφαιρο σε όλες τις χώρες πρέπει να στηρίζεται στα δικά του πόδια. Έτσι φτάσαμε να χάσουμε θέσεις από την Ευρώπη και να μην έχουμε ομάδα στο Europa League και έπεται συνέχεια.

Πρέπει να πέσουν χρήματα στο ποδόσφαιρο. Ένα είναι η κεντρική διαχείριση, ένα δεύτερο να πάρουμε ένα ποσοστό από το στοίχημα που είναι ένα πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα και πρέπει κάποια στιγμή να υλοποιηθεί. Από εκεί και πέρα να δούμε και τα άλλα θέματα, τους χορηγούς τα εισιτήρια και τα άλλα… Για εμένα οι δύο κεντρικοί χρηματοδότες του ποδοσφαίρου πρέπει να είναι η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση και το στοίχημα με μια σωστή διανομή των χρημάτων”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή