Μπουρνούς: "Ο Αυγενάκης σε 12 μήνες κατάφερε να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο με αφορμή το ποδόσφαιρο"

Ο Γιάννης Μπουρνούς
Print Friendly, PDF & Email

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε σε δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, με την οποία ασκεί δριμύτατη κριτική στα έργα και τις ημέρες του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά:

Ένας χρόνος διακυβέρνησης ήταν αρκετός για την Νέα Δημοκρατία να αφήσει το στίγμα της κατεδάφισης και στον αθλητισμό.

Δώδεκα μήνες γεμάτοι αυταρχισμό, φωτογραφικές τροπολογίες – ντροπή, καθυστερήσεις, λάθη, αποκλεισμούς , μεθοδεύσεις, εξυπηρετήσεις ημετέρων αλλά και μπόλικες επικοινωνιακές ανοησίες.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό αθλητισμού, που όταν δεν τον αφήνουν στον πάγκο όταν η μπάλα καίει, επιδεικνύει, από τη μια, πρωτοφανή άγνοια για την λειτουργία και την πραγματικότητα του αθλητισμού και, από την άλλη, υπέρμετρο ζήλο να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα και χορηγούς του κόμματός του.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό που βιάστηκε να «ξηλώσει» όλες τις διατάξεις του ν.4603/2019, που αποτελούσαν εγγύηση για αντιπροσωπευτικότερες εκπροσωπήσεις στην διοίκηση του Αθλητισμού, την ανανέωση και ανάδειξη νέων στελεχών ενώ ταυτόχρονα επεδίωξε να περάσει, με παταγώδη, τελικά, αποτυχία μετά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντισυνταγματικές διατάξεις στο ίδιο νομοσχέδιο, βάλλοντας ευθέως κατά συγκεκριμένων προσώπων και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό που χαμένος στα γρανάζια του «επιτελικού κράτους» που έστηνε η κυβέρνηση του κι ενώ όλα ήταν έτοιμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθυστέρησε τόσο όσο χρειαζόταν για να αρθεί η πιστοποίηση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό που με τους αδέξιους όσο και ύποπτους χειρισμούς του στην υπόθεση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού και την τροπολογία – ντροπή που έφερε η κυβέρνησή του, απόντος του ιδίου από την Βουλή, κατάφερε να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό που καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δόσεων των τακτικών επιχορηγήσεων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους, τον προγραμματισμό τους αλλά και την προσπάθεια των αθλητών και προπονητών των εθνικών ομάδων για άρτια προετοιμασία και διακρίσεις.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό που κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης άφησε στην τύχη τους σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό, που λίγο πριν τις αρχαιρεσίες στους Εθνικούς Αθλητικούς Φορείς, φέρνει φωτογραφικές κι επικίνδυνες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τροπολογίες στη Βουλή που αίρουν κωλύματα εκλογιμότητας παραδίδοντας τα αθλητικά σωματεία σε εμπόρους και ιδιοκτήτες πρακτορείων που παρέχουν στοίχημα, δημιουργώντας ένα σκοτεινό τοπίο διαπλοκής και αδιαφάνειας. Κι όλα αυτά ενώ έχει εξαγγείλει νέο αθλητικό νόμο που θα καθορίζει πως θα γίνουν οι εκλογές σε τρεις μήνες, εκτελώντας απροκάλυπτα το σχέδιο καθολικού έλεγχου από τη Νέα Δημοκρατία των οργάνων διοίκησης του Αθλητισμού.

Δώδεκα μήνες ήταν αρκετοί για να πέσουν οι μάσκες.

Δώδεκα μήνες χαμένοι για τον αθλητισμό.

Γιάννης Μπουρνούς

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λέσβου

Τομεάρχης Αθλητισμού

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή