Μπουτσικάρης: "Το VAR έχει βοηθήσει - Χρειάζεται επιμόρφωση των διαιτητών - Ικανοποιημένοι με τον Κλάτενμπεργκ"

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, έκανε τον απολογισμό της κανονικής περιόδου που ολοκληρώθηκε και αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα της πρώτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Αναλυτικά τόνισε:

Για τις διαπραγματεύσεις με τη Nova και την Cosmote για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και το ενδεχόμενο της επιστροφής σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης: «Πρέπει να αποφασίσουμε τι πουλάμε, πόσο το πουλάμε και μετά να πάμε να το συζητήσουμε με τους ενδιαφερόμενους. Υπάρχει ομάδα που έχει συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο με τη Nova αλλά έχει θέσει εαυτόν στη κεντρική διαχείριση».

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: «Η Λίγκα είχε έτοιμο πρωτόκολλο που είχε εγκριθεί. Ένα πρωτόκολλο για το πως θα μπει ο φίλαθλος στο γήπεδο και στο πως θα αποχωρήσει. Η μισή δουλειά έχει γίνει. Μένει να δούμε το πότε θα μπορέσει να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Τα δεδομένα δεν είναι εύκολα και απλά. Οι λοιμωξιολόγοι αποδέχθηκαν τα συγκριτικά στοιχεία με σεβασμό αλλά τόνισαν πως υπάρχει ένα ιατρικό σύστημα που δεν ξέρουν εάν αντέχει και πόσο. Για παράδειγμα η Γερμανία όταν δόθηκαν τα στοιχεία αυτά φιλοξενούσε και άλλους ασθενείς από άλλες χώρες. Εξετάζουν τα δεδομένα εβδομάδα με την εβδομάδα και δεκαήμερο με το δεκαήμερο. Είναι αδύνατο να μπούνε σε τέτοιο σχεδιασμό».

Για την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αδικούμε τους εαυτούς μας, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει απίστευτες δυνατότητες. Δεν εκμεταλλευόμαστε τη δυναμική του, δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαστε σε φάση ότι όλο αυτό δεν πάει καλά. Έχουμε καταλάβει όλοι ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και ότι βγάζοντας ο ένας το μάτι του άλλου, στο τέλος όλοι θα είμαστε τυφλοί. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Και το πλαίσιο πρέπει να αλλάξει και αλλαγές να γίνουν αλλά η ουσία είναι να αλλάξει η αντίληψη. Αν δεν αλλάξουμε μόνοι μας την τοξικότητα θα συνεχίσουμε να μετράμε μειώσεις στην κατάταξη της UEFA».

Για τη στάση των ΠΑΕ στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτόκολλου: «Οι ομάδες όχι μόνο ανταπεξήλθαν στον covid19 αλλά αποτέλεσαν βασικό πυλώνα για όλο τον αθλητισμό. Τα πρωτόκολλα και η τήρηση τους άνοιξαν το δρόμο για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό αντιμετώπισαν την πανδημία. Αυτή είναι μια χρονιά επιβίωσης λόγω πρωτόγνωρων συνθηκών, η επόμενη χρονιά θα είναι ανάκαμψης».

Για το ποσοστό από το Στοίχημα: «Ήταν δίκαιο αίτημα δεκαετιών το ποσοστό από το Στοίχημα πρέπει να το πιστώσουμε στην κυβέρνηση. Ορθή και η απόφαση να επεκταθεί σε όλο τον αθλητισμό, ορθή και η ισόποση μοιρασιά. Ορθά και τα κριτήρια για την κατανομή των χρημάτων».

Για την κατάσταση των γηπέδων: «Η κατάσταση γηπέδων μας πλήγωσε φέτος, δεν μπορέσαμε να πιέσουμε τις ομάδες, θα ήταν κάτι που θα ήταν αφόρητα πιεστικό. Θα γίνει σε τρεις φάσεις: Σε πρώτη φάση θα γίνει η αξιολόγηση, σε δεύτερη θα γίνουν τα έργα και σε τρίτη η παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Με προβληματίζει η τάση απομάκρυνσης της νέας γενιάς από το γήπεδο. Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, θα αλλάξει μόνο αν αλλάξουμε εμείς. Αν δεν αποφασίσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας, θα είναι σα να δίνουμε ασπιρίνη σε έναν διασωληνομένο στη ΜΕΘ. Η ουσία είναι να αντιληφθούν οι ομάδες ότι έτσι δεν πάνε πουθενά».

Για το VAR: «Είναι μια διαπίστωση που μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια είναι ότι το var έχει βοηθήσει. Χρειάζεται και επιμόρφωση των διαιτητών. Η συνεργασία με Κλάτενμπεργκ είναι ικανοποιητική».

Για το αίτημα Ολυμπιακού για αλλαγή στην ημερομηνία του τελικού: «Βρισκόμαστε σε επαφή και μόλις έχουμε απάντηση θα προχωρήσουμε. Χρειάζεται ομοφωνία και των τριών. Πολύ σύντομα θα έχουμε εξέλιξη».

Για τις οικονομικές ζημιές φέτος: «Είναι σαφές ότι θα γράψουμε ζημιές και σημαντικές ζημιές φέτος. Υπάρχει προϋπολογισμός, δεν είναι ευχάριστος».

Για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης: «Η αναδιάρθρωση στο αθλητικό νομοσχέδιο που είναι τώρα στη Βουλή αφορά άλλες κατηγορίες και όχι τη Σούπερ Λίγκα. Μόνο μέσω διάταξης που υπάρχει από πέρσι μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση. Αυτή η διάταξη επαναλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, Οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει να περάσει από μια πλειοψηφία 3/4».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή