Χαμός στην ΕΠΣ Λέσβου: Παραιτήθηκε ο νέος πρόεδρος και ζητά εκλογές – Τι απαντά ο γενικός γραμματέας

Print Friendly, PDF & Email

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΠΣ Λέσβου. Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Πετρέλλης παραιτήθηκε κάνοντανς λόγο για “αθέτηση των συμφωνηθέντων κατά τις ψηφοφορίες τόσο για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ, όσο και την κατανομή των αξιωμάτων” και δείχνοντας το δρόμο για νέες εκλογές.

Στην ανακοίνωση Πετρέλλης απάντησε ο γενικός γραμματέας Π. Βερρής, ο οποίος ήταν αρχικά υποψήφιος πρόεδρος αλλά απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κυριάκου Πετρέλλη:

“Προς Σωματεία Δυνάμεως ΕΠΣ Λέσβου

Αγαπητοί συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Λέσβου, φίλοι παράγοντες όλων των σωματείων της ΕΠΣ Λέσβου.

Αποδέχτηκα με χαρά την ιδιαίτερα τιμητική για εμένα ενωτική πρόταση του απερχόμενου προέδρου της ΕΠΣΛ και των 8 (οκτώ) σωματείων με δικαίωμα ψήφου για την ανάληψη της Προεδρίας του Δ.Σ.

Πίστευα ότι μέσα στη δύσκολη και περίεργη συγκυρία, όλοι μαζί θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στα σωματεία της Λέσβου. Συζήτησα με όλους και συμφωνήσαμε στις λεπτομέρειες. Όλα έδειχναν ότι προχωρούν χωρίς προβλήματα.

Δυστυχώς όμως κατά τις ψηφοφορίες τόσο για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ, όσο και την κατανομή των αξιωμάτων, κάποιοι αθέτησαν τα συμφωνηθέντα λειτουργώντας είτε προσωπικά, είτε εκδικητικά προς συναδέλφους. Φάνηκε πολύ νωρίς δυστυχώς, ότι ίσως έστελναν μήνυμα υπακοής στις ορέξεις τους.

Αγαπητοί φίλοι,

α) Δεν έχω καμία διάθεση να υπηρετήσω προσωπικά συμφέροντα

β) Όπως μάθαμε τώρα, σε νέα πιθανή Εκλογική Γενική Συνέλευση θα έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα ενεργά σωματεία (44) της Ένωσης μας. Για να εκπροσωπηθεί λοιπόν το σύνολο των σωματείων και το καλό του Λεσβιακού – Λημνιακού Ποδοσφαίρου :

Υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου και καλώ :

α) Τους συναδέλφους να προκηρύξουν νέες αρχαιρεσίες για πρόεδρο και μέλη Δ.Σ, ώστε να ψηφίσουν όλα τα σωματεία και να εκλεγεί αντιπροσωπευτικό ΔΣ που θα εκπροσωπεί όλα τα σωματεία.

β) ΟΛΑ τα σωματεία της ΕΠΣΛ να αναλάβουν πρωτοβουλία διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργώ προσωρινά ο στόχος όμως είναι μια δίκαιη οριστική και βιώσιμη λύση.

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕΤΡΕΛΛΗΣ”

Η απάντηση του Π.Βερρή:

Ενημερώθηκα πριν από λίγη ώρα, μέσω επιστολής που μου εστάλη, για την παραίτηση του Προέδρου της ΕΠΣΛ Κυριάκου Πετρέλλη, η οποία ομολογώ πως με εξέπληξε, κυρίως για τους λόγους τους οποίους επικαλείται σε αυτήν. Και αυτό καθώς αναφέρεται σε αθέτηση συμφωνιών ως προς την κατανομή των αξιωμάτων του ΔΣ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως κάποιοι λειτούργησαν είτε προσωπικά είτε εκδικητικά προς συναδέλφους, θέλοντας να στείλουν μήνυμα υπακοής στις ορέξεις τους.

Επειδή η συγκριμένη αναφορά δεν ξεκαθαρίζει σε ποιους αναφέρεται και αφήνει να αιωρούνται πολλά που ενδεχομένως οι παράγοντες και ο φίλαθλος κόσμος να μην γνωρίζει, αλλά και επειδή στην μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά και σε συλλογικές διαδικασίες έχω μάθει να λειτουργώ με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικά, θέλω να σημειώσω τα παρακάτω:

Η μοναδική συμφωνία που έγινε πριν από τις εκλογές της ΕΠΣΛ ήταν να αποσύρω την δική μου υποψηφιότητα για την Προεδρία, να υπάρξει μόνο μια υποψηφιότητα αυτή του Κυριάκου Πετρέλλη και να πάμε σε εκλογές συναίνεσης και συνεργασίας, χωρίς αντιδικίες, προς όφελος των σωματείων. Για τον λόγο αυτό η δική μου παράταξη, συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία με μόλις 4 υποψηφίους, κάτι που δημιούργησε και παρεξηγήσεις μεταξύ μας ως παράταξη, αφού θα έπρεπε να μείνουν εκτός άνθρωποι με τους οποίους είχαμε ξεκινήσει μαζί την προσπάθεια αυτή.

Στην συνάντηση μας με τον απερχόμενο Πρόεδρο Σταύρο Ψαρρόπουλο και τον Κυριάκο Πετρέλλη, στην οποία επικυρώσαμε την συνεργασία αυτή, δεν συζητήσαμε το παραμικρό για θέσεις, αξιώματα και οτιδήποτε άλλο. Θεωρήσαμε και θεωρούμε ακόμη πως η συνεργασία και η καλή διάθεση δεν μπορεί να προαποφασίζεται, καθώς απαιτείται και προϋποθέτει εμπιστοσύνη.

Στην εκλογή των μελών του ΔΣ η παράταξη μας εξέλεξε τα πρόσωπα που είχε κατεβάσει ως υποψήφια και μόνο. Οποιαδήποτε άλλη «καραμπόλα», συμφωνία κτλ που έγινε, δεν μας αγγίζει, δεν συμμετείχαμε και δεν έχουμε κανέναν λόγο για να απολογούμαστε.

Ως προς την κατανομή των αξιωμάτων, για την οποία δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση, η παράταξη μας εξέλεξε μόνο τον υπογράφων στην θέση του Γενικού Γραμματέα, θέση ευθύνης που ως επικεφαλής παράταξης δικαιούνταν, μαζί με αυτή του Προέδρου και καμία άλλη θέση. Αυτή του Αντιπροέδρου καλύφθηκε από τον κ. Καραθανάση, πρόταση του κ. Πετρέλλη, αυτή του ταμία από τον κ. Μοσχονησιώτη πρόταση επίσης του ιδίου. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι ποιες συμφωνίες αθετήθηκαν, ποια συμφωνηθέντα δεν τηρήθηκαν και σε τι αναφέρεται ο κ. Πετρέλλης όταν η δική μας παράταξη πήρε μόνο την θέση του γραμματέα και καμία άλλη.

Προφανώς ο κ. Πετρέλλης θεωρεί πως η συνεργασία και η συμπόρευση μας στο ΔΣ της ΈΠΣΛ θα κινούνταν με τα μέχρι πρότινος δεδομένα, όπου η διοίκηση της ΕΠΣΛ είχε την απόλυτη πλειοψηφία και τον απόλυτο έλεγχο σε όλα. Δυστυχώς όμως τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δεν συμμετείχαμε στις εκλογές αυτές για να έχουμε διακοσμητικό ρόλο, ούτε για να παίξουμε τις μαριονέτες.

Πρόθεση μας ήταν και παραμένει να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας τα σωματεία και τους παράγοντες στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων χρόνων. Προσωπικές φιλοδοξίες και ανελίξεις δεν μας ενδιαφέρουν και αυτός είναι και ο λόγος που δεν κατεβήκαμε ως παράταξη για να διεκδικήσουμε την διοίκηση της Ένωσης.

Αν και ο ίδιος ο κ. Πετρέλλης και οι συνεργάτες του, για τους οποίους επίσης φημολογείται ότι θα παραιτηθούν, θέλουν το καλό των σωματείων και δεν τους ενδιαφέρουν τα αξιώματα και οι καρέκλες, ας συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτό που ξεκινήσαμε.

Σε διαφορετική περίπτωση ας γίνει αυτό που προβλέπεται, στα πλαίσια της νομιμότητας και ο καθείς μας θα κριθεί από την ιστορία.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή