Χαριστέας: "Η διοίκηση της ΕΠΟ απέτυχε να αλλάξει το οτιδήποτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Print Friendly, PDF & Email

Ο τεχνικός διευθυντής του Αρη, Άγγελος Χαριστέας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ban των “κίτρινων” και στη διαχείριση του θέματος από την ΕΠΟ.

Μεταξύ άλλων ο Αγγελος Χαριστέας τόνισε:
«Βλέπω έναν συνεχή πόλεμο, μια καθημερινή τριβή μεταξύ των ομάδων. Φέτος είχαμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα εκτός γηπέδου, παρά εντός. H αλήθεια είναι ότι ο κύριος Μπέος έχει απόλυτο δίκιο. Όταν είσαι σε μια διοικητική θέση πρέπει να παίρνεις αποφάσεις, δεν πρέπει να μένεις σε ρόλο κομπάρσου, όπως βλέπω την τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο στόχος, δεν έχω καταλάβει πού θέλουν να πάει το ελληνικό πρωτάθλημα. Για εμένα η διοίκηση της ΕΠΟ απέτυχε να αλλάξει το οτιδήποτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχουμε μια ΕΠΟ που δεν μπόρεσε να δώσει στη δικαιοσύνη και την επιφάνεια την αλληλογραφία και τις καταδικαστικές αποφάσεις για την ομάδα μας και φτάσαμε σε ένα σημείο να μην ξέρουμε πότε θα λυθεί το θέμα με το ban. Aπό το καλοκαίρι είχαμε κάνει τα χαρτιά για έναν νεαρό αθλητή και δεν βγήκε ποτέ το δελτίο με την δικαιολογία ότι υπάρχει το πρόβλημα του Άρη με την FIFA. Όλο αυτό μου δείχνει ότι κάτι συμβαίνει και δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ απαντήσεις για αυτό το πράγμα».

Σε ερώτηση για το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας: «Είχα αναφερθεί στο πρόβλημα της διαιτησίας και έπεσαν όλοι πάνω μου να με φάνε. Είχα πει ότι η διαιτησία είναι ο καρκίνος του ελληνικού πρωταθλήματος και σε κάθε πάνελ που μιλάμε για το ποδόσφαιρο δεν λείπει ένας διαιτητής. Το πρόβλημα είναι εκεί αλλά δεν βρίσκουμε τη λύση. Ειδικά με τη χρήση του VAR για εμένα απαγορεύεται να γίνονται λάθη, αλλά δείχνει για την ώρα να μην βοηθάει στη χώρα μας».

Για την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών: «Ο Άρης χρησιμοποίησε μια διέξοδο που έδωσε το κράτος, έκανε το αγροτικό του και μετά από χρόνια η FIFA αποφάσισε να αλλάξει τον νόμο και είπε ότι οι ομάδες που έχουν το ίδιο σήμα, το ίδιο γήπεδο κλπ, δεν έχουν το δικαίωμα να παραγράψουν τα χρέη τους. Ο Άρης έπραξε νομότυπα και τώρα είμαστε σε θέση να μην μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Εγώ θέλω να δώσει σαφείς απαντήσεις ο κύριος Γεραπετρίτης. Eίναι δύο διαφορετικά ζητήματα, εμείς το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη».