Χατζημαρινάκης: “Είμαστε έτοιμοι για όλα αν μας πουν ότι ανοίγουμε, καλό όμως είναι να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου, Παντελής Χατζημαρινάκης, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ακριτική Ενωση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημαρινάκης τόνισε

-Εν τέλει ο ρόλος σας είναι διπλός;
«Χαίρομαι που ξεκινάμε την κουβέντα μας, με ένα πολύ σημαντικό θέμα για μας όλους όσοι φυλάμε πύλες, διότι πολλοί μας έχουν ξεχάσει! Αν θέλουμε να αποτυπώσουμε τη μεγάλη αλήθεια για την ΕΠΣ Έβρου είναι ακριβώς αυτό το οποίο θέσατε ως ερώτημα. Τα σωματεία μας δηλαδή οι άνθρωποι που με κάθε ρόλο συμμετέχουν σ’ αυτά, πριν και πάνω από όλα φυλούν τα χερσαία σύνορά μας, είμαστε οι θεματοφύλακες της χώρας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Παράλληλα και στις ελεύθερες ώρες μας, προσπαθούμε να ξεχαστούμε παίζοντας ποδόσφαιρο. Για μας που αγαπάμε το άθλημα αυτό, είναι μια εκτόνωση και μια προσέγγιση σε έναν χώρο που έχει τις δικές του ελευθερίες. Αρκετοί κυρίως ποδοσφαιριστές μας, φορούν τη στρατιωτική στολή και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, έτοιμοι να υπερασπιστούν τα σύνορα της χώρας. Παράλληλα τα ίδια αυτά παιδιά, διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους και αντί να πάνε στα καφενεία, βγάζουν τη στρατιωτική στολή και φορούν τα αθλητικά και μπαίνουν στο γήπεδο για να ξεκουραστούν ψυχολογικά και να αποδράσουν με το δικό τους τρόπο από την καθημερινότητα».

-Τα πρωταθλήματά σας είναι εύκολο στη διεξαγωγή τους;

«Το αντίθετο. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Οι μετακινήσεις είναι μεγάλες. Ο νομός ‘Εβρου είναι τεράστιος κι αυτό κάνει πολύ δύσκολη τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας, αφού υπάρχει αγώνας όπου η αντίπαλη ομάδα πρέπει να διανύσει ακόμη και 150 χιλιόμετρα, ώστε να δώσει το παρών! Και δεν είναι μόνον το οικονομικό, που είναι και το οικονομικό αλλά και ο χρόνος που απαιτείται. Έτσι όλοι όσοι είναι μέλη αυτής της αποστολής με ομαλές συνθήκες, μπορεί να απουσιάσουν από τα σπίτια τους και όλη την ημέρα. Οπότε καταλαβαίνετε για τι μεγέθη μιλάμε; Παρ’ όλα αυτά είμαστε χαρούμενοι που όλες οι ομάδες, αγόγγυστα, το υποστηρίζουν (πρωτάθλημα) και επί τη ευκαιρία να τους ευχαριστήσω για το μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν».

-Ποιο είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που σας απασχολεί;

«Μα φυσικά το οικονομικό. Όπως όλες οι Ενώσεις έτσι και η δική μας, έχει αρκετά έξοδα, όσον αφορά τη λειτουργία της, με προσωπικό και υποχρεώσεις. Δυστυχώς και με δεδομένο πως έχουν εκλείψει οι επιχορηγήσεις, είμαστε αναγκασμένοι να αναζητούμε άλλες πηγές εσόδων, όπως είναι οι χορηγίες από επιχειρηματίες του νομού μας και οι οποίοι γνωρίζουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα και με χαρά μας βοηθούν. Σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσουν οι αρμόδιοι και να δοθεί λύση ΚΑΙ σ’ αυτό το θέμα».

– Παρ’ όλα αυτά η Ένωση λειτουργεί υποδειγματικά!

«Είναι κάτι που το έχουμε πάρει πάνω μας. Θέλουμε όλοι μας, μαζί με τους συνεργάτες μου στο ΔΣ, να υποστηρίξουμε το τοπικό ποδόσφαιρο για πολλούς λόγους. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να βρεθούν στα γήπεδα και στον αθλητισμό. Εγώ που προσπαθώ κάθε αγωνιστική να παρακολουθώ όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται, χαίρομαι όταν βλέπω πως οι νεαροί του τόπου μας, φορούν αθλητική φανέλα και προτιμούν την μπάλα από το να κάθονται στο σπίτι και να παίζουν με τον υπολογιστή ή να ξεχνιούνται στις καφετέριες. Γι αυτό κι έχουμε αναβαθμίσει τις λειτουργίες της, κάνοντας σχολές, σεμινάρια και δράσεις που θα προκαλέσουν θετικά όχι μόνον τον νέο, αλλά και όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Και είναι αρκετοί αυτοί, θέλω να σας διαβεβαιώσω»

– Και θέλω να κλείσουμε αυτή την όμορφη κουβέντα με το μεγάλο ζήτημα της αναστολής και την επόμενη μέρα

«Επειδή προέχει η υγεία όλων μας και κυρίως όλοι όσοι από εμάς έχουμε αναλάβει παράλληλα με την άθληση των νεαρών, να τους προστατεύουμε γενικώς, θα πω, πως καλώς πάρθηκε αυτή η απόφαση. Σίγουρα μας πονάει και σίγουρα όλοι θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αλλά με τα θέματα της υγείας δεν μπορεί να παίξει κανείς, είναι επικίνδυνα και φυσικά δεν τα ξέρουμε. Άρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Από την άλλη αν μας πουν ότι ανοίγουμε, είμαστε έτοιμοι για όλα.

Η Ένωσή μας έχει σχέδιο και γι αυτό δεν μας φοβίζει ούτε ο χρόνος. Μπορούμε να παίξουμε και με εμβόλιμες τις Τετάρτες, αλλά κι αν πάλι δούμε το χρόνο πως δεν μας φτάνει, υπάρχει περίπτωση να παίξουμε έναν γύρο σε ουδέτερη έδρα! Πάντως έτσι όπως είναι η κατάσταση, αν ρωτηθούν τα σωματεία μας, πόσα θέλουν να επιστρέψουν, τότε είμαι σίγουρος πως ελάχιστα θα είναι εκείνα που θα πουν το ναι, για να μην πω, κανένα. Κατά την άποψή μου, καλό είναι να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες να ενισχυθούν οικονομικά και από τη νέα χρονιά, πιο δυνατοί να ξαναμπούν με όρεξη στο ποδόσφαιρο και πάλι και να προσφέρουν αυτά που πρέπει.

Και θέλω να κλείσω με ένα ευχαριστήριο στους πέντε δήμους του Νομού μας (Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδος, Διδυμοτείχου, Σαμοθράκης, Σουφλίου), που κάνουν τα πάντα και ανταποκρίνονται σε όλα όσα του ζητάμε, η συνεργασία μας είναι άψογη, ενώ φροντίζουν με μεράκι τα γήπεδα, τα οποία όλα είναι με φυσικό χόρτο.

Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή