Χατζημαρινάκης: “Η ΕΠΟ δεν μπορεί να διοικηθεί μόνο από αθλητές – Ο Ζαγοράκης θα βρει παντού ανοιχτές πόρτες”

Πηγή: Youtube
Print Friendly, PDF & Email

Για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και μέλος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Παντελής Χατζημαρινάκης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Αρχίζει το ματς» του Ράδιο Παρατηρητής

Για την παρουσία του στην Επιτροπή των Εθνικών Ομάδων: “Θεωρώ πως είναι μία σημαντική θέση και είναι «καθρέφτης» όλου του ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου. Δεν είναι μία προσωπική επιτυχία αλλά αντικατοπτρίζει το ποδόσφαιρο του Έβρου, το οποίο προσπαθούμε να προβάλλουμε σε όλο το πανελλήνιο. Να δείξουμε δηλαδή πως υπάρχουμε ποδοσφαιρικά και εμείς, οπότε είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να το κάνουμε.

Για την εποχή Ζαγοράκη και ότι δεν εξελέγησαν άλλοι πρώην ποδοσφαιριστές: “Είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά, ένας πρώην ποδοσφαιριστής, ένας εμβληματικός ποδοσφαιριστής, να αναλαμβάνει τα ηνία. Ήταν κάτι που αργά ή γρήγορα έπρεπε να γίνει και να ασχοληθούν ταυτόχρονα με τους διοικούντες που έχουν την ανάλογη εμπειρία, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καλό του ποδοσφαίρου της χώρα μας. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να διοικηθεί μόνο από αθλητές. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι τεράστιο όνομα, θα βρει παντού ανοιχτές πόρτες, ωστόσο και οι συνεργάτες δίπλα του θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί έχουν την εμπειρία όπως ο φίλος μου ο Μάνος Γαβριηλίδης. Θα κάνουμε βήματα μπροστά”.

Για τις σχέσεις του με τον κ. Γαβριηλίδη (ΕΠΣ Θράκης) και τον κ. Πανίδη (ΕΠΣ Ξάνθης): “Σε προσωπικό επίπεδο με τους δύο είμαστε φίλοι και γνωριζόμαστε περίπου 20 χρόνια. Ποδοσφαιρικά οι 3 νομοί είναι πολύ κοντά και έχουν άριστες σχέσεις. Συζητάμε συχνά για το καλό του ποδοσφαίρου και προσπαθούμε να λειτουργούμε ως Θράκη στα κέντρα αποφάσεων. Είναι πολλές φορές στις Γενικές Συνελεύσεις όπου η Θράκη είναι ενωμένη και έτσι θα προχωρήσουμε.

Για το αν η Θράκη μπορέσει να διεκδικήσει την παρουσία κάποιας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου: “Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο θα το προσπαθήσουμε σίγουρα. Υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες ή προετοιμασία κάποιας εθνικής ομάδας στην περιοχή μας. Το σίγουρο είναι πως συμφωνώ με αυτήν την άποψη και είχα μία κουβέντα με τον τεχνικό διευθυντή Εθνικών ομάδων κ. Κώστα Κωνσταντινίδη, ώστε να έρθει στην περιοχή μας κάποια εθνική ομάδα, για να δώσουμε ένα κίνητρο και να δείξουμε πως υπάρχουμε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Γιατί αυτά μας λείπουν τόσα χρόνια.

Για το αποτύπωμα του κορωνοϊού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: “Με απόφαση της ΕΠΟ και κατόπιν επικοινωνίας με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, προχώρησε στην οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων. Βάσει χρονοδιαγράμματος δεν υπήρχε η δυνατότητα συνέχισης των πρωταθλημάτων και έτσι η σεζόν θεωρήθηκε ως μη-γενόμενη. Έχει ξεκινήσει αντίθετα το μεγαλύτερο κομμάτι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή η Γ΄ Εθνική. Υπάρχει μία κινητοποίηση από όλους ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και να ολοκληρωθεί με το καλό το πρωτάθλημα. Εμείς σαν ΕΠΣ Έβρου έχουμε κανονίσει ένα Δ.Σ. για να δούμε πως θα γίνει η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων την επόμενη σεζόν χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει κανείς με σιγουριά το τι θα γίνει. Παρόλα αυτά πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός”.

Για τις ακαδημίες: “Τα παιδιά έχουν «σκάσει» και πλέον από εδώ και πέρα θα μαζεύονται περισσότερα παιδιά στις αλάνες. Εμείς από την πλευρά μας ως Ένωση έχουμε πιέσει και έχουμε στείλει έγγραφα αλλά και εγώ προσωπικά, ζητώντας την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στις ακαδημίες. Μετά τη μεγάλη αποχή που αγγίζει περισσότερο από έναν χρόνο, εκτός από τα ψυχολογικά προβλήματα υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί το παιδί και να αφήσει το γήπεδο, καθώς έχει βρει άλλες λύσεις διεξόδου. Αυτό σημαίνει πως όλη η προσπάθεια πάει στράφι. Εγώ εκλιπαρώ τους υπευθύνους να αφήσουν τα παιδιά να προπονηθούν. Κάνοντας μία εκτίμηση, ελπίζω πως μετά το Πάσχα θα ανοίξουν οι ακαδημίες και θα γυρίσουν τα παιδιά στα γήπεδα ώστε να προπονηθούν και γιατί όχι να δώσουν και κάποιες αναμετρήσεις. Έχουμε ευθύνη προς αυτά τα παιδιά και πρέπει να τα προστατεύσουμε”.

Το όραμά του για το ποδόσφαιρο του Έβρου: “Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα ηνία της ΕΠΣ Έβρου, βάλαμε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να δώσουμε βάρος στα τμήματα υποδομής της περιοχής μας και έχουμε ήδη πρωτάθλημα σε 3 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και γενικά έχει αρχίσει να αλλάζει το σκηνικό ως προς αυτό το επίπεδο. Ο δεύτερος στόχος ήταν να αναδείξουμε και να προβάλουμε προς τα έξω το ταλέντο του Εβρίτη ποδοσφαιριστή, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αρκετά παιδιά από την περιοχή μας έχουν κληθεί στις προεπιλογές των εθνικών ομάδων. Δίνουμε δηλαδή μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής και στην ανάδειξη ντόπιων ποδοσφαιριστών”

Πηγή : paratiritis-news.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή