«Χοντρό παιχνίδι» για τις εκλογές της ΕΠΟ με φόντο το εκλογικό σώμα

Print Friendly, PDF & Email

Η απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ τον Οκτώβριο, παρά τη συμφωνία που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο ώστε να διεξαχθούν τον Ιούλιο, προκειμένου η νέα διοίκηση να εκλεγεί πριν την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος και αφετέρου οι εκλογές να γίνουν πριν την αποχώρηση των επιτηρητών των FIFA/UEFA, έδωσε λαβή για σκέψεις που έχουν να κάνουν με το εκλογικό σώμα.

Το θέμα έχει τεθεί επίσημα από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού και μάλιστα ουκ ολίγες φορές. Τον περασμένο Ιανουάριο σε συνέντευξή του είχε δηλώσει αναφερόμενος στις εκλογές της ΕΠΟ, είπε: «Απευθυνόμενος στο φίλαθλο κόσμο λέω πως θεωρώ ότι πιο ανοιχτές διαδικασίες, πιο δημοκρατικές, καθιστούν τη χειραγώγηση πιο δύσκολη. Και θέλω, με αυτή την αφετηρία, να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλα τα επιχειρήματα και θα πράξω πάντα σεβόμενος τους θεσμούς και τους νόμους. Δεν έχω σκοπό να αιφνιδιάσω. Ανοίγω το διάλογο για ένα θέμα, στο οποίο πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές».

Αυγενάκης για εκλογές ΕΠΟ: “Ανοίγω το διάλογο για διαδικασίες που θα καθιστούν τη χειραγώγηση πιο δύσκολη”

Για το θέμα σαφή θέση πήρε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδης, ο οποίος κατά τη συνάντηση των “big-4” με τις FIFA/UEFA, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού είπε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς: Κύριε Λάκοβιτς θα ήθελα μια παρατήρηση για αυτό που είπατε για λόμπι στις εκλογές της ΕΠΟ, Οι εκλογές σε UEFA και FIFA πως γίνονται; Φέρνετε παπά και τραβάει κλήρο; Τα πιο ισχυρά λόμπι είναι στις δικές σας εκλογές. Στην ΕΠΟ θα γίνουν Εκλογές κανονικά όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΠΟ, ο νόμος και οι κανονισμοί».

”Στην ΕΠΟ θα γίνουν εκλογές κανονικά όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΠΟ”

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των FIFA/UEFA στη μετάθεση του χρόνου τέλεσης των εκλογών της ΕΠΟ και αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στην αλλαγή του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ συνδέοντας την με τυχόν οικονομική στήριξη είτε προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, είτε προς τις ΠΑΕ μέσω της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή