«Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας» – Το νέο ντοκιμαντέρ για την εγκληματική οργάνωση της Ελλάδος

Print Friendly, PDF & Email

Πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα κάνει το νέο ντοκιμαντέρ της Αντζελίκ Κουρούνη, «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας». Θα ακολουθήσουν προβολές και συζητήσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικής δουλειάς της σκηνοθέτριας, «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση», όπου εξερεύνησε, με κίνδυνο της ζωής της και των συνεργατών της, το πώς λειτουργεί το νεο-ναζιστικό μόρφωμα.

Στη νέα της ταινία, η Ελληνο-γαλλίδα σκηνοθέτρια και δημοσιογράφος αναζητά απαντήσεις στο ερώτημα: ποια μπορεί να είναι η αντίσταση στην άκρα δεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό;

Έχοντας παρακολουθήσει στενά τη δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι την τελική καταδικαστική απόφαση, το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας» επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα και ψάχνει, εντός και εκτός συνόρων, τρόπους αντίστασης στην ακροδεξιά λαίλαπα.

Το ντοκιμαντέρ της Αντζελίκ Κουρούνη έχει ήδη επιλεγεί σε 11 φεστιβάλ κινηματογράφου και έχει λάβει το βραβείο Best Feature Documentary στο Independent Women Film Festival στο Λος Άντζελες και μια τιμητική διάκριση στο Cine Pobre στη Λα Παζ της Βολιβίας.

Χρηματοδοτείται από το κοινό του και μπορείτε να προσφέρετε την ενίσχυσή σας στον ιστότοπό του, https://goldendawnapublicaffair.com.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή