Δεκάδες προσαγωγές σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Print Friendly, PDF & Email

Ταυτόχρονη επιχείρηση εκκένωσης του χώρου του Πολυτεχνείου και της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΜΑΤ νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Η αστυνομία προχώρησε σε 92 προσαγωγές.

Από το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ προσήχθησαν 68 άτομα, ενώ από του Ζωγράφου 24. Όλοι οδηγήθηκαν στην Υποδιέυθυνση Κρατικής Ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 68 προσαγωγές από ΕΜΠ οι 38 είναι γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω άτομα είχαν εισέλθει από χθες το βράδυ στον χώρο του Πολυτεχνείου. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκλείσει από νωρίς την οδό Στουρνάρη, ενώ λίγο μετά τις 3 ξεκίνησε η επιχείρηση.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο – Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει, όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και για την 25η Μαρτίου, αλλά και όπως δεν γιορτάστηκε το Πάσχα.

«Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου» σημείωσε.

Όπως τόνισε, «απαγορεύεται φέτος η πορεία, η αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού», ενώ απηύθυνε έκκληση σε κόμματα, συλλογικότητες και πολίτες, τονίζοντας πως «δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας».

Σύσκεψη στο υπ. Προστασίας του Πολίτη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου

Σημειώνεται πως σε εφαρμογή έχουν αρχίσει να τίθενται τα μέτρα της Αστυνομίας για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της πορείας. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΕΜΠ αποφάσισε να κλειδωθούν τα ιστορικά κτίρια της οδού Πατησίων.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή