Δέλλας: “Είχα μαλώσει με τους ανθρώπους της ΕΠΟ σε μία φωτογράφιση – Ελπίδα η εκλογή Ζαγοράκη”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε στο OPEN και στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Βασίλη Βέργη για τις ένδοξες ημέρες της εθνικής το 2004, αλλά και τη σημερινή εθνική, όπως επίσης και για την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ.

Για το ματς με τη Τσεχία

«Αν ξαναδείς το παιχνίδι, τα πρώτα 20 λεπτά ήταν πραγματικά δύσκολα για εμάς. Μετά ισορροπήσαμε και στη συνέχεια προς το τέλος πήραν τα ηνία οι Τσέχοι. Αλλά νομίζω πως πραγματικά η κυριαρχία μας ήταν στην παράταση και δεν ξέρω που βρήκαμε τις ψυχικές δυνάμεις.»

Για το ποια κομμάτια από αυτό το παζλ έφυγαν το 2008

«Δεν έφυγαν πολλά. Αυτό που ίσως έκανε κακό ήταν πως πλέον ήμασταν υποψιασμένοι για το τι θα γίνει εάν βάλουμε ένα γκολ και τα λοιπά. Εγώ όντως ξεκίνησα ιστορία και μάλωσα με τους ανθρώπους της ΕΠΟ σε μία φωτογράφιση. Την ιστορία περισσότερο τη δημιούργησα γιατί δεν ανεχόμουν ως ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης να μην ξέρουν οι ποδοσφαιριστές οτιδήποτε τους αφορά, σε σχέση με σπόνσορες. Ξαφνικά ήρθαν και μας λένε θα κάνετε μια φωτογράφιση για τον τάδε χορηγό, χωρίς να μας έχουν ενημερώσει. Αυτά τα είχαμε ζητήσει μήνες πριν. Εγώ δεν το ανεχόμουν αυτό. Αισθάνθηκα οτι δεν σέβονται πως αυτή η ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εκεί αντέδρασα εγώ.»

Για τη σημερινή εθνική:

«Βλέπω πως τα παιδιά περνάνε καλά που είναι εκεί και αυτό πρέπει να το κρατήσουν. Να περιορίσουν όσο γίνονται τα λάθη τους και παιχνίδι με το παιχνίδι να ζητάνε παραπάνω πράγματα.»

Για την απόφαση του Ζαγοράκη να γίνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ:

«Ναι συμφωνώ με αυτή την απόφαση. Είχαμε δοκιμάσει τα πάντα. Κάτι που δεν είχαμε δοκιμάσει είναι να μπουν παιδιά από το ποδόσφαιρο στην ομοσπονδία και εύχομαι πραγματικά να πετύχει. Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που το αγαπάει και θέλει να δει μια αλλαγή. Σε αυτή την ελπίδα πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα.»

Για το αν έχει ονειρευτεί να είναι προπονητής στην εθνική

«Όχι δεν το έχω ονειρευτεί. Είναι μια πολύ τιμητική θέση για τον οποιονδήποτε. Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Ο άνθρωπος που είναι πλέον προπονητής είναι περισσότερο εκλέκτορας. Δεν προπονεί τόσο την ομάδα ή περνάει τόσο τη φιλοσοφία του.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή