Δεν πέρασε το αίτημα διακοπής της Super League – Αναβάλλονται οι αγώνες Άρης – Ατρόμητος και Παναιτωλικός – Λαμία

Print Friendly, PDF & Email

Αρνητική είναι η Super League στο αίτημα διακοπής του πρωταθλήματος που υπέβαλλαν οι ΠΑΕ Απόλλων, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Επικράτησε η άποψη το πρωτάθλημα να συνεχιστεί και να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και ρόλο έπαιξαν οι ρήτρες τις οποίες βάσει τηλεοπτικών συμβολαίων οι ΠΑΕ θα καλούνταν να πληρώσουν σε περίπτωση που έπαιρναν μια τέτοια απόφαση.

Επίσης ο αριθμός των ομάδων που τάχθηκαν υπέρ της μη διεξαγωγής της 17ης αγωνιστικής, δεν ήταν τόσες που θα μπορούσαν να την επιβάλλουν δια της αρχής της πλειοψηφίας.

Στο τραπέζι του ΔΣ της Super League συζητούνται αλλαγές στο πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα συζητείται να αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι αγώνες να αναβάλλονται όταν είναι θετικοί στον κορονοϊό δύο τερματοφύλακες και όταν είναι θετικοί έξι ποδοσφαιρστές και ο προπονητής.

Όπως ανακοινώθηκε “ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε  να ανασταλούν μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2022 τα Πρωταθλήματα Υποδομών της Super League K15, K17 και K19. Το Πρωτάθλημα Super League Interwetten συνεχίζεται κανονικά.

Συζητήθηκαν στο Δ.Σ. εισηγήσεις από τις ΠΑΕ-Μέλη της Super League για προτεινόμενες τροποποιήσεις του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ, οι οποίες θα τεθούν υπόψη των αρμοδίων φορέων για την επικαιροποίησή του από τη ΓΓΑ, με πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων. Σημειώνεται ότι μέχρι να εγκριθεί το επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο από τη ΓΓΑ, ισχύει το από 19/11/2021 Πρωτόκολλο.”

Αναβολές αγώνων

Κατόπιν αυτών η SL1 ανακοίνωσε ότι “οι αγώνες, ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος  Super  League  Interwetten,  αναβάλλονται,  για  προληπτικούς  λόγους,  λόγω της καραντίνας μετά  τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ αντίστοιχα.

Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League.”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή