Διακοφώτης: ”Ελπίζουμε η τροπολογία να είναι η αρχή για την στήριξη των σωματείων και των αθλητών”

Facebook / Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΚΟΦΩΤΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Δ. και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook σχολίασε την τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη (8/10), σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι θα έχουν το δικαίωμα να επιχορηγούν τα ερασιτεχνικά σωματεία για τα έξοδα μετακίνησής τους.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Η πρόταση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, είχε αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς από το 2017.

Σήμερα είδαμε μια τροπολογία από τον κ. Αυγενάκη, που στην ουσία έρχεται μέσα από την δικιά μας πρόταση, που όμως καλύπτει ένα μικρό μέρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή για την στήριξη των σωματείων και των αθλητών.

ΥΓ : Καλούμε όλους τους βουλευτές τον νησιών της ελληνικής επικράτειας να στηρίξουν έστω και τώρα την πρόταση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Πρόταση για κάλυψη μέρους των εξόδων μετακινήσεων των ομάδων- αθλητών

Για την προαγωγή και την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την ανάπτυξη των ομαδικών αθλημάτων, ο Δήμος ή η Περιφέρεια δύναται να καλύπτουν τμήμα των εξόδων μετακινήσεων των σωματείων (ομάδων) υπό τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις:
α) Οι μετακινήσεις θα γίνονται επ’ αφορμή συμμετοχής των ομάδων σε επίσημα πρωταθλήματα, είτε πανελλήνια είτε τοπικά, που διοργανώνονται από την Ομοσπονδία του αθλήματος ή τις Ενώσεις – μέλη της.
β) Η συμμετοχή θα υπάρχει στα έξοδα μετακινήσεων που γίνονται από νησί προς νησί, από την ενδοχώρα προς νησί και το αντίστροφο και εντός της ενδοχώρας, όταν η διανυόμενη απόσταση υπερβαίνει τα 400 χιλιόμετρα.
γ) Για τις ομάδες που έχουν την έδρα τους στην νησιωτική Ελλάδα η συμμετοχή θα είναι μέχρι το 50% του κόστους κάθε καλυπτόμενης μετακίνησης και για τις λοιπές μέχρι το 40%.
δ) Για μετακινήσεις που υπάρχει ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση, θα καλύπτεται το 40% ή το 50% αντίστοιχα του κόστους της ακτοπλοϊκής μετάβασης, εκτός εάν αεροπορική έχει το ίδιο ή χαμηλότερο κόστος (θα καλύπτεται το 40% ή το 50% αντίστοιχα του κόστους της φτηνότερης επιλογής εκ των δύο).
ε) Η συμμετοχή θα αφορά τα έξοδα της μετακίνησης (εισιτήρια για τα νησιά, λεωφορείο για την ενδοχώρα, κ.λ.π), ένα γεύμα και μία διανυκτέρευση στις περιπτώσεις που αυτή είναι απολύτως απαραίτητη.
στ) Οι ομάδες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν προϋπολογίσει το κόστος όλων των καλυπτόμενων μετακινήσεών τους, για όλη την αγωνιστική περίοδο, θα έχουν λάβει και θα είναι σε θέση να καταθέσουν στον Δήμο ή την Περιφέρεια τουλάχιστον δύο προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία/πρακτορεία, ακτοπλοϊκές (ή και αεροπορικές) εταιρείες ή τα ξενοδοχεία όταν απαιτείται διανυκτέρευση
ζ) η καταβολή της συμμετοχής θα γίνεται σε τέσσερις (4) δόσεις, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επιμεριζόμενη κατά την διάρκεια όλης της αγωνιστικής περιόδου και τα χρήματα θα καταβάλλονται μόνο σε τραπεζικό λογαριασμό φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερων σωματείων, με προκατάθεση όλων αναγκαίων για την απόδειξη της δαπάνης παραστατικών.
η) Την ανωτέρω συμμετοχή στις δαπάνες μετακινήσεων δικαιούνται μόνο τα σωματεία, τα οποία θα αγωνίζονται κανονικά μέχρι την ολοκλήρωση των επίσημων πρωταθλημάτων που συμμετέχουν. Σωματεία που παραιτούνται από τα πρωταθλήματα στα μέσα μίας αγωνιστικής περιόδου δεν θα δικαιούται συμμετοχής στις δαπάνες μετακινήσεων και τυχόν εισπραχθείσα οφείλουν να την επιστρέφουν.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή