Διακοφώτης: Το μητρώο σωματείων της ΓΓΑ έγινε μέτρο πίεσης για τις εκλογές της ομοσπονδίας

Facebook / Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΚΟΦΩΤΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ μίλησε για το πρβλήματα στη διαδικασία εγγραφής των σωματείων στο μητρώο.

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Διακοφώτης δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για το μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ: «Είναι μια διαδικασία με πολλές δυσκολίες. Βγήκε αρχικά για υποστήριξη των σωματείων για την πανδημία του κορωνοϊού και έγινε μέτρο πίεσης για τις εκλογές της ομοσπονδίας. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα από FIFA και UEFA και αναγράφονται στα καταστατικά των ενώσεων και τον ομοσπονδιών. Εμείς έχουμε καταγράψει όλα όσα αφορούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητικό νόμο και περιμένουμε κινήσεις από την πλευρά τους».

«Η λογική ήταν ότι τα σωματεία θα ενισχυθούν από τη ΓΓΑ. Τα ενεργά σωματεία αποδεικνύονται από τα φύλλα αγώνα. Γνωρίζουμε ποια είναι, εκδίδονται δελτία, συμμετέχουν στα πρωταθλήματα. Θέλουμε να μειωθεί η γραφειοκρατία. Ζητάμε να αλλάξει η διαδικασία»

Τι περιμένουν από ενδεχόμενη παρέμβαση της FIFA: «Περιμένουμε να εξαιρεθεί το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο, ισχύει το υπάρχον εκλογικό σύστημα και για το κομμάτι των ενώσεων και των προπονητών»

Πόσα χρήματα χρειάζεται μια ομάδα για τη διαδικασία εγγραφής στο μητρώο: «Θέλει γύρω στα 800 ευρώ για να πάρει χίλια. Πρέπει να βοηθήσουμε ουσιαστικά το ποδόσφαιρο, Ότι έκανε ο κ. Γεραπετρίτης με την τροπολογία ενίσχυσης των σωματείων από το στοίχημα. Θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι και για τα υπόλοιπα αθλήματα. Όλα τα υπόλοιπα έχουν σκοπιμότητες. Θα έχουμε εξελίξεις. Είμαστε σύμφωνοι να γραφτούν τα σωματεία στο μητρώο αλλά να αλλάξει η διαδικασία».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή