Διάλογος μεταξύ “κωφών” και “τυλφών”

Print Friendly, PDF & Email

 

Γράφει o  Ι. Τσίγκας*

Ακούγοντας συζητήσεις και μαθαίνοντας γεγονότα από ιστοσελίδες και Τ.V. για τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο Διοίκησης της Ενωσης Διαιτητών, μεταξύ των παραγόντων διαιτησίας (πλειοψηφίας και μειοψηφίας) πληροφορήθηκα για το θέμα της αιτήσεως εγγραφής της Ενωσης  Διαιτητών/ΟΔΠΕ να γίνει μέλος της ΕΠΟ, ότι κατά τη συζήτηση προτάθηκε εάν  θα πρέπει να ασκηθεί προσφυγή ή όχι στα Δικαστήρια, για την επίλυση του θέματος λόγω αρνήσεως της ΕΠΟ.

Γενομένης ψηφοφορίας, προέκυψε το αποτέλεσμα 6-2 . Η πλειοψηφία ήταν υπέρ της άσκησης του δικαιώματος με 6 ψήφους διότι η ΕΠΟ αρνήθηκε 3 φορές αδικαιολόγητα να αποδεχθεί και να εισάγει την αίτηση εγγραφής στην Γ.Σ. της ΕΠΟ για ένταξη ως μέλος της , την Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ, ενώ oι, για άγνωστο λόγο, μειοψηφήσαντες ήταν δύο.

Επίσης σύμφωνα με ιστοσελίδα ο 3ος της μειοψηφίας που ήταν απών από τη συνεδρίαση είναι της άποψης να υπάρξει συνεργασία με την ΕΠΟ για την επίλυση του θέματος.

Τελικά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνεννοηθούν πλειοψηφία και μειοψηφία για μια κοινή και αιτιολογημένη απόφαση όπως είναι η άποψη της πλειοψηφίας ενώ η άποψη της μειοψηφίας είναι ατεκμηρίωτη.

Αλήθεια, ποια πρόταση έχει να  προτείνει η μειοψηφούσα πλευρά ώστε να γίνει δεκτή και να υπάρξει ενιαία και ομόφωνη απόφαση;

Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και δεν υπάρχει περιθώριο για σύγκλιση και συνεννόηση οι θιασώτες των Καναλιών και των διαδικτυακών μέσων που προτείνουν λανθασμένες λύσεις και νομίζουν ότι γίνονται αποδεκτές, θα έχουν μεγάλη ευθύνη έναντι των Διαιτητών και των Συνδέσμων, καθόσον ο προφορικός διάλογος διεξάγεται μεταξύ «κωφών» και ο γραπτός λόγος που διεξάγεται μεταξύ «Τυφλών».

Τέλος εμείς προτείνουμε να λήξουν οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των αντιπάλων πλευρών με εκατέρωθεν υποχωρήσεις και σχετική κατανόηση από όλους, για το καλό και το συμφέρον της Ανεξάρτητης Διαιτησίας.

*Το κείμενο είναι του Ι. Τσίγκα, παλαίμαχου Διαιτητή, του Σ.Δ.Π. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή