Αρχική Ο Σφυγμός Διαρρήκτες

Διαρρήκτες

Μου τηλεφώνησε ο φίλος μου ο Πάτρας, από το μέρος που παραθερίζει. «Έχω καλή ψαριά», μου είπε και αμέσως πέρασε στο παρασύνθημα:

Συνάντησε ο Μπαλτάκος τον Ινφαντίνο και ο πρόεδρος της FIFA του ζήτησε να αποφύγει τις κόντρες με την κυβέρνηση. Συνάντησε μετά τον Tσέφεριν και ο πρόεδρος της UEFA του ζήτησε να τα βρει με τον Αυγενάκη και αν έχει κάποιο πρόβλημα να το λέει στην UEFA που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Μαρούσι. Ήρθε μετά και το τηλεφώνημα από το Μαξίμου, που ήταν στην ίδια κατεύθυνση: Να τα βρει με τον Αυγενάκη ακολουθώντας τον πολιτικά ορθό δρόμο της συναίνεσης.

Έτσι οδηγηθήκαμε, συνέχισε ο Πάτρας, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση (Μπαλτάκου – Αυγενάκη) ανήμερα της ψήφισης από τη Βουλή της τροπολογίας που μείωνε στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 1% το ποσοστό που εισπράττει η ΕΠΟ από τις ραδιοτηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ.

Ο Μπαλτάκος, από την ανακοίνωση που εκδόθηκε, φαινόταν ότι τα έδωσε όλα: Αποδέχθηκε το κούρεμα του Αυγένακη, τον έκανε συνομιλητή για την επαγγελματική διαιτησία και συμφώνησε για την παράταση 17 ημερών για το μητρώο, που είναι δώρο άδωρο.

Στη συνάντηση ο Μπαλτάκος πήγε χωρίς να ενημερώσει. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι το αποτέλεσμά της δεν άρεσε, προκάλεσε την πρώτη αρνητική κριτική προς το πρόσωπο του εντός του πάρκου. Εκεί στο νότο «που τρίζει ο θάνατος κι αγάπη κάνει κρότο», όπως έγραψε ο Ισαάκ Σούσης, άρχισε η γκρίνια από κάποια από τα πρωτοπαλίκαρα του καθοδηγητή Johnny Walker.

Mάλιστα, ένα εξ’ αυτών, των πρωτοπαλίκαρων, συνέχισε ο χειμαρρώδης Πάτρας, επικοινώνησε με το βορρά και ζήτησε, ενώ ο Μπαλτάκος βρισκόταν στο εξωτερικό, να συγκεντρωθούν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής πριν την τελευταία συνεδρίαση και να κάνουν το γνωστό «προσυμβούλιο», που έχει εδώ και καιρό σταματήσει, για να προετοιμαστούν.

Ο βόρειοι δεν τσίμπησαν αφού αμέσως κατάλαβαν ότι το σχέδιο ήταν να τους καταστήσουν «συνένοχους στην υπονόμευση» και εν συνεχεία να τους βάλουν μπροστά προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις από τον πρόεδρο, ενώ τα πρωτοπαλίκαρα αμέτοχα θα απολάμβαναν το θέαμα.

«Και γιατί ξαφνικά το Μαξίμου ενδιαφέρθηκε να τα βρουν ΕΠΟ και Αυγενάκης;», ρώτησα τον Πάτρα. «Μήπως επειδή φοβούνται το εθνικό λουκέτο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;» συμπλήρωσα.

«Δεν είναι αυτό», μου απάντησε κοφτά ο Πάτρας. Πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας ο Σαουδάραβας διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Την περασμένη εβδομάδα, από την Αίγυπτο βγήκε η πληροφορία ότι Αίγυπτος, Ελλάδα και Σαουδική Αραβία, δηλαδή τρεις συμμαχικές χώρες στην ανατολική μεσόγειο, θέλουν να διεκδικήσουν το επετειακό μουντιάλ του 2030. Να γίνει, δηλαδή, σε τρεις ηπείρους (Αφρική, Ευρώπη και Ασία).

Για να προχωρήσει η υποψηφιότητα χρειάζεται αγαστή συνεργασία των κυβερνήσεων με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Αλλιώς δε γίνεται. Αυτός είναι ο κύριος λόγος της επιχειρούμενης σύγκλισης, κατέληξε ο Πάτρας ρίχνοντας το τελευταίο καρφί του:

Θυμάμαι, όμως, ότι ο Αυγενάκης και κάποιοι άλλοι υπουργοί αρνήθηκαν να υπογράψουν τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή από την ΕΠΟ προς την UEFA της υποβολής υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League το 2023. Τώρα, όμως, το πρόταγμα είναι διαφορετικό…

Κουίζ: Από πού στέλνονται τα πιο αποτελεσματικά «μηνύματα» του εξωθεσμικού κέντρου που «πήρε και τρέχει το μαγαζί» τον Μάρτιο του 2021, προς τους ανεπιθύμητους και τους αντιφρονούντες; Mέσω των «κορακιών» ή μέσω των διαρρηκτών;

ΥΓ.1 Πάντως, φέτος οι απειλές θα πάνε σύννεφο. Και θα είναι… επαγγελματικές.

ΥΓ.2 Αληθεύει ότι Έλληνας της ΚΕΔ εμφανίζεται στα FIFA tests παρέα με «προσωπικό φωτογράφο»;

Exit mobile version