Διαιτητές SL1 προς ΕΠΟ: "Δεν αποδεχόμαστε καμία μείωση των αμοιβών μας"

Print Friendly, PDF & Email

Οι διαιτητές της Super League 1 με επιστολή τους στην ΕΠΟ ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν καμία περαιτέρω μείωση αποδοχών.

Υπενθυμίζεται, ότι η SL1 κατέθεσε αίτημα στην ΕΠΟ για μείωση των εξόδων διαιτησίας στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, ωστόσο το θέμα μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεδομένου ότι οι διαιτητές διεμήνυσαν πως δεν συναινούν σε μείωση της αμοιβής τους.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι διαιτητές της SL1:

«Ως πολίτες σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς της κοινωνίας που έχουν πληγεί από την πανδημία, που εδώ και 4 μήνες έχει επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο, κατανοούμε τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε κάθε κομμάτι του χώρου του ποδοσφαίρου (οικονομικά, οργανωτικά κ. ά.) είμαστε διαθέσιμοι να προσφέρουμε όσο μπορούμε από τη δική μας μεριά.

Κάνουμε πολλές προσπάθειες να είμαστε έτοιμοι σε υψηλό επίπεδο για να αντεπεξέλθουμε στις τεράστιες απαιτήσεις που θα υπάρξουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Συνυπολογίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε δεχτεί έμμεση μείωση των αμοιβών πληρώνοντας εξ ολοκλήρου το εργόσημο (-25%), το οποίο παρακρατείται από τις αμοιβές μας, πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές στη συνέχεια (-22%), πληρώνοντας ποσοστά στις Ενώσεις μας (-15%), η τελική αμοιβή ενός διαιτητή ανέρχεται κάτω του μισού από την αρχική αμοιβή του εξοδολογίου. Επίσης ένας διαιτητής έχει και τα πάγια έξοδα ανά μήνα (γυμναστής, φυσιοθεραπευτής, αθλητικό υλικό, εξετάσεις, διατροφή).

Εχοντας τα παραπάνω δεδομένα, η απόφαση του σώματος των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League είναι να μην προτείνουμε και να μην αποδεχθούμε καμία μείωση των αμοιβών μας για να μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα γήπεδα και να ανταπεξέλθουμε στις πολλές απαιτήσεις που υπάρχουν».