Δικαίωση ΠΑΟΚ στο CAS, του επιστρέφονται οι 7 βαθμοί, γυρίζει στην Εφέσεων η υπόθεση

Print Friendly, PDF & Email

Το CAS με την απόφασή του δικαιώνει τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας με τη Ξάνθη, για την οποία του αφαιρέθηκαν επτά βαθμοί από το πρωτάθλημα κατόπιν της έκθεσης της ΕΕΑ και των αποφάσεων δύο ποδοσφαιρικών δικαιοδοτικών οργάνων, του Πρωτοβάθμιου της Super league και της Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης είναι ότι αφενός επιστρέφονται οι επτά βαθμοί που έχουν αφαιρεθεί στον ΠΑΟΚ κι αφετέρου η υπόθεση επιστρέφεται στην Επιτροπή Εφέσεων για να την ξαναδικάσει μπαίνοντας στην ουσία της, κάτι που δεν έπραξε σε πρώτο χρόνο, μιας κι έλαβε ως δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ.

Επομένως η αποτελούμενη από τακτικούς δικαστές (Εφέτες), Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα κρίνει αν η κατηγορία της πολυιδιοκτησίας, βάσει της έκθεσης της ΕΕΑ, ευσταθεί.

Η υπόθεση θα συμπαρασύρει και την Ξάνθη από την οποία οι επτά από τους 12 βαθμούς, που της αφαιρέθηκαν, αφαιρέθηκαν λόγω της πολυιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ.

Η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα παρασταθεί στη νέα εκδίκαση της υπόθεσης που θα γίνει στην Επιτροπή Εφέσεων.

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία

Μετά λοιπόν από αυτή την εξέλιξη, ο ΠΑΟΚ επανέρχεται 2ος στον βαθμολογικό πίνακα, με τρεις βαθμούς περισσότερους από την ΑΕΚ.

Αναλυτικά, η (νέα) βαθμολογία της Super League: Play-Off (σε 33 αγ.)

1. Ολυμπιακός 85

2. ΠΑΟΚ 68

3. ΑΕΚ 65

4. Παναθηναϊκός 52

5. Άρης 38

6. ΟΦΗ 36

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή