Δίκη ''Συμμορίας'' - Παπαδάκος: ''Σε καμία χώρα δεν πας κατηγορούμενος για εφαρμογή κανονισμών''

Print Friendly, PDF & Email

Με την κατάθεση του πρώην μέλους της ΚΕΔ, Σπύρου Παπαδάκου, συνεχίστηκε σήμερα η ποινική δίκη της «Συμμορίας».

Ο Σπύρος Παπαδάκος, πρώην μέλος της ΚΕΔ, κατέθεσε για τη διαιτησία του Δημητρόπουλου στον αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκής – Ολυμπιακού (19/12/2012, ο οποίος διεκόπη λόγω επεισοδίων). Ως παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα υποστήριξε: «Ήμουν παρατηρητής διαιτησίας στο Παναχαϊκή – Ολυμπιακός. Ήταν ένα παιχνίδι όπου ο Δημητρόπουλος έκανε σφάλματα και ως εκ τούτου η βαθμολογία του ήταν χαμηλή. Σαν παρατηρητής δεν τον είχα μέχρι τότε σε άλλο παιχνίδι. Έχω καταγράψει στην έκθεση μου ότι πριν την έναρξη και τα πρώτα λεπτά υπήρχαν ανακοινώσεις για μεροληπτική στάση της Αστυνομίας υπέρ των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Αυτό είχε συνέπεια να ηλεκτριστεί η ατμόσφαιρα. Από τα μεγάφωνα άκουσα τα ονόματα των δύο αστυνομικών διευθυντών. Το πρώτο λάθος του ήταν ότι ξεκίνησε τον αγώνα.

Είχαμε ρίψεις αντικειμένων και αντεγκλήσεις. Για μένα ο διαιτητής έπρεπε να μην αρχίσει τον αγώνα, μέχρι να επανέλθει η τάξη. Ο διαιτητής ήταν νευρικός, πιστεύω ότι επηρεάστηκε από τα επεισόδια, με αποτέλεσμα να κάνει δύο σημαντικά λάθη. Τον βαθμολόγησα με 7.3 που ήταν πολύ χαμηλή βαθμολογία. Το πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό δεν ήταν και μια κόκκινη σε παίκτη της Παναχαϊκής δεν δόθηκε. Μετά τον αγώνα αυτό για ένα σημαντικό διάστημα ο Δημητρόπουλος, δεν έπαιζε με απόφαση της ΚΕΔ. Δεν θυμάμαι να έχω βάλει χαμηλότερη βαθμολογία από το 7.3, είδα λάθη και προς τις δύο πλευρές. Κανείς δεν είναι ρομπότ για να πάρει 10 και δεν υπάρχει βαθμολογία κάτω από 7.3».

Το πρώην μέλος της ΚΕΔ υποστήριξε ότι όλοι οι διαιτητές κάνουν  λάθη και ότι πουθενά στον κόσμο δεν διώκονται ποινικά για εφαρμογή κανονισμών. «Οι διαιτητές έχουν και άριστες στιγμές και μέτριες κι εγώ έχω κάνει λάθη. Στην Ευρώπη δεν διώκεσαι ποινικά για όσα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Για την εφαρμογή των κανονισμών δεν πας κατηγορούμενος σε καμία χώρα του κόσμου. Όπως κι εσείς κι εγώ ακούω διάφορα, κανεις όμως δεν τα αποδεικνύει. Αν γινόταν το χέρι του Μαραντόνα στην Ελλάδα, θα έπεφτε η κυβέρνηση» υποστήριξε.

Ερωτηθείς για τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό, τον Νοέμβριο του 2014, κατέθεσε ότι: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν έκανε κάποια λάθη, η γενική του εικόνα ήταν καλή και η βαθμολογία του απ’ ότι πληροφορήθηκα ότι ήταν 8.2 που σημαίνει ότι ήταν καλή διαιτησία. Κατά τη γνώμη μου η δεύτερη κίτρινη στον Μάσα ήταν σωστή. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την άποψη του. Δεν είμαι σίγουρος αν έχουν αποδοθεί σωστά οι δηλώσεις του Χιου Ντάλας για τον αγώνα. Προέρχεται από ένα άλλο ποδόσφαιρο που είναι πιο κυριλίδικο».

Τσιαμούρα ( πρώην φίλη Αρβανιτίδη): ”Φοβόμουν και φοβάμαι ακόμα και σήμερα”

Σήμερα κατέθεσε και η πρώην φίλη του Γιώργου Αρβανιτίδη, Αικατερίνη Τσιαμούρα επαναλαμβάνοντας πως ο πρώην ιδιοκτήτης της Βέροιας την απειλούσε: «Πάντα φοβόμουν. Είπα ψέματα στον Ανδρεάδη για να σταματήσουν να με ενοχλούν και μου είπαν ότι θα μου βρουν δουλειά. Φοβόμουν και φοβάμαι και σήμερα ακόμα που είμαι εδώ, φοβάμαι». Ο Πρόεδρος αντέδρασε λέγοντας πάνω στα όσα υποστήριξε: «Ο κάθε ενήλικας πρέπει να ξέρει την βαρύτητα της κατάθεσης του. Έρχεστε εδώ και λέτε… «ανακαλώ την ανάκληση και επανέρχομαι στην αρχική κατάθεση». Με βάση αυτά που λέτε εδώ, έχετε πάει στον ανακριτή και λέτε ψέματα».