Δήμας: "Σημαντικό ότι εξελέγη στην ΕΠΟ ο Ζαγοράκης - Θεωρώ καθαρό και τίμιο τον Αυγενάκη"

Print Friendly, PDF & Email

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας, μίλησε στο Metropolis 95,5 για την εκλογή του Θεόδωρου Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ και την κατάσταση στο άθλημα που υπηρέτησε.

Μεταξύ άλλων, ο Πύρρος Δήμας δήλωσε:

Για την εκλογή Ζαγοράκη στην ΕΠΟ: «Είναι σημαντικό πρόσωπα σαν τον Ζαγοράκη να μπαίνουν σε ομοσπονδίες. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν και να έχουν τη στήριξη. Εγώ ήμουν στα δικαστήρια και είχα ανελέητο πόλεμο από άτομα που ήταν 30 χρόνια στην ομοσπονδία και την είχαν κάνει μαγαζί τους. Πλέον αυτό δεν υπάρχει και προσπαθούμε και με την τοπική αυτοδιοίκηση να γίνουν πρωταθλήματα. Αν τον αφήσουν να κάνει πράγματα, θα είναι πετυχημένος. Το ποδόσφαιρο είναι προϊόν που όλοι πρέπει να έχουν κομμάτι της πίτας και να είναι ευτυχισμένοι».

Αν παρενέβη ο Αυγενάκης στις εκλογές της άρσης βαρών: «Όχι και δεν πήρε καθόλου θέση. Ακούγονται πολλά. Εγώ τον θεωρώ καθαρό και τίμιο και τον εκτιμώ πολύ. Σίγουρα έφτιαξε ένα άλλο πλαίσιο για το αλισβερίσι με τα σωματεία. Τα σωματεία άρσης βαρών και πάλης λειτουργούν με αφιλοκερδή βοήθεια από όλους. Υπάρχει χαρτούρα με όλα αυτά που ζητά το κράτος. Πώς θα λειτουργήσει ένα σωματείο με συμβόλαια δυο προπονητών ενώ τα έσοδα είναι μηδέν. Τα παιδιά είναι από φτωχές οικογένειες. Άλλες οι εποχές οι δικές μας».

Αν υπήρξαν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην άρση βαρών: «Δεν είχαμε ποτέ τέτοιες καταγγελίες. Αν έγινε κάτι, ελπίζω να μην ντρέπονται να μιλήσουν. Θα το κυνηγούσαμε αμέσως».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή