Δημητριάδης: Ο Ψαρρόπουλος είναι ένας από εμάς – O Zαγοράκης είναι καλύτερη λύση εφόσον είναι κοινής αποδοχής

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σ. Δημητριάδης
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης παραχώρησε συνέντευξη στο insport.gr και υποστήριξε ότι ο Θοδωργής Ζαγοράκης είναι μία καλή πρόταση για την προεδρία της ΕΠΟ, διότι είναι ένα πρόσωπο που θεωρητικά μπορεί να ενώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων ο Σάββας Δημητριάδης τόνισε (σε απόδοση SoccerPlus):

Για το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος ο κ. Ζαγοράκης και για την υποψηφιότητα του κ. Ψαρρόπουλου: «Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι αντίπαλοι. Ξεκάθαρα πράγματα. Θα είναι ή ο ένας ή ο άλλος. Ο κ. Ψαρρόπουλος είναι ένας από εμάς, αλλά και ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι δύο λύσεις είναι καλές λύσεις. Ισως ο κ. Ζαγοράκης είναι μία καλύτερη λύση, όχι γιατί θα τα καταφέρει καλύτερα από τον κ. Ψαρρόπουλο, αλλά γιατί θα θεωρείται ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν καταφέρουν να είναι κοινής αποδοχής… Όπως αντιλαμβάνεστε στην Ελλάδα το κοινής αποδοχής είναι ένα μπαλάκι, το οποίο ο καθένας το παίζει όπως θέλει στα χέρια του. Διότι όπως συνέβη με τον κ. Κλάτενμπεργκ, σήμερα συμφωνούμε και μετά άρουμε την εμπιστοσύνη μας και πάει λέγοντας».

Για το αν έκανε την πρόταση για τον Ζαγοράκη ο κ. Αυγενάκης: «Δεν ξέρω αν προτάθηκε από τον κ. Αυγενάκη. Οποιος κι αν έκανε την πρόταση, ήταν μία πολύ καλή πρόταση, για ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι εγώ αυτό πιστεύω, μάλλον ο κ. Αυγενάκης την έκανε την πρόταση».

Γιατί να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος: «Τα χρόνια τα παλαιότερα τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα για το ποδόσφαιρο και υπήρχε πάντα ένας που εξουσίαζε. Τώρα αντιλαμβάνεστε ότι πλέον υπάρχουν μπλοκ. Όταν εκ των προτέρων κάποιοι γνωρίζουν ότι έχουν περισσότερη δύναμη, τότε οι άλλοι δεν προτείνουν κάποιον υποψήφιο. Αυτό είναι και τίποτα παραπάνω».

Για το Μητρώο του κ. Αυγενάκη κι αν χρειαζόταν: «Το Μητρώο είναι απαραίτητο στον ελληνικό αθλητισμό. Το νοικοκύρεμα όμως γιατί πρέπει να συνδέεται απαραιτήτως με το βοήθημα; Εμείς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τον Αυγενάκη. Με τις διαδικασίες είχαμε. Για ποιον λόγο αναγνωρισμένα σωματεία είναι αυτά που είναι εγγεγραμμένα στη ΓΓΑ; Κάποια από αυτά είναι ενεργά και κάποια ανενεργά. Ποιοι είναι αρμόδιοι που μπορούν να πουν ποια είναι ενεργά και ποια ανενεργά; Ο κ. Αυγενάκης είχε πει σωστά ότι υπάρχουν σωματεία σφραγίδες. Όμως στο ποδόσφαιρο αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Γιατί δεν βοήθησε λοιπόν όσα σωματεία έχουν Μητρώο, για να μην ξαναμπούν σε αυτή τη διαδικασία. Από τη ΓΓΑ χαθήκαν τα μητρώα, από τα σωματεία όμως η ειδική αθλητική αναγνώρισε δεν χάθηκε. Θα γλιτώναμε λοιπόν τουλάχιστον το 50% της διαδικασίας των σωματείων».

Για τη δήλωση που είχε κάνει ότι ο κ. Αυγενάκης είναι ο χειρότερος υφυπουργός Αθλητισμού: «Να θυμηθείτε γιατί και για ποιον λόγο το είπα. Εγώ δεν έχω να κάνω με τον Αυγενάκη. Είμαι πολιτικοποιημένο πρόσωπο δεν είμαι όμως κομματικοποιημένο. Γιατί έτσι με έμαθαν οι προηγούμενοι μου. Και ο Γραμμένος και ο Ψωμιάδης και ο Λυσσαρίδης».

Για τις προτάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων: «Μιλήσαμε με τον κ. Αυγενάκη στο τηλέφωνο και του είχα υποσχεθεί να του στείλω πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε οικονομικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μου είχε πει πρόεδρε με το να δίνουμε 1.000 ευρώ το χρόνο στα ερασιτεχνικά σωματεία δεν λύνουμε τα προβλήματα. Του είχα πει συγγνώμη κ. Υφυπουργέ δεν ξέρετε τι σημαίνει για ένα ερασιτεχνικό σωματείο να παίρνει 1.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά είναι μόνο οι διαιτησίες του. Λέει εμείς θα κάνουμε κάτι καλύτερο. Μέχρι στιγμής το κάτι καλύτερο δεν το έχει κάνει. Εχει δώσει μόνο 2.500 ευρώ λόγω της πανδημίας. Εμείς επειδή του είχα δώσει το λόγο μου, του στείλαμε μία δέσμη επτά προτάσεων. Δύο από αυτές έγιναν πράξη. Η μία ήταν η παρακράτηση ποσοστού από τα τυχερά παίγνια. Το έκαναν πράξη αλλά έδωσαν τα χρήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Υποσχέθηκε βέβαια ο κ. Γεραπετρίτης με κάποια άλλη ενέργεια να δοθούν και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι θετικός να μπει το στοίχημα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: «Δεν είμαι αντίθετος, αλλά ακόμη δεν είναι ώριμο το περιβάλλον».

Για το αν τα σωματεία που δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο δεν θα έχουν δικαίωμα στις εκλογικές διαδικασίες: «Αυτοί που πατούν πάνω στα άρθρα, καλό θα είναι να βλέπουν ότι αυτά τα άρθρα έχουν αλλάξει. Με το άρθρο 24 του Νόμου 27/25 η ΕΠΟ εξαιρείται. Το ξεπερνάμε αυτό».

Για την ολιστική μελέτη: «Η ολιστική μελέτη προηγήθηκε στη σύνταξή της από τον αθλητικό νόμο. Η ολιστική μελέτη έχει κάποια θέματα τα οποία δεν συνάδουν με τον αθλητικό νόμο. Για αυτόν το λόγο θα έρθουν UEFA/FIFA και θα ζητήσουν από τη ΓΓΑ να αλλάξουν μερικά πράγματα. Και το κυριότερο θα επιστήσουν την προσοχή στην ελληνική κυβέρνηση ότι το ποδόσφαιρο έχει το αυτοδιοίκητό του. Δεν μπορούν να επεμβαίνουν στις εκλογές, δεν μπορούν να επεμβαίνουν στους υποψήφιους, εκτός αν έχουν ποινικά αδικήματα».

Για το αν θα είναι στο νέο ΔΣ της ΕΠΟ: «Αν μου έκαναν πρόταση να ήμουν στο ΔΣ της ΕΠΟ δεν ξέρω αν θα την αποδεχόμουν. Σύμβουλο η ΕΠΣΜ είχε να βάλει στην ΕΠΟ από την εποχή του Βασίλη Προυσαλίδη, του κ. Λυσσαρίδη και του κ. Γκαγκάτση. Ο επόμενος ήταν ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ολα αυτά τα χρόνια εμείς δεν είχαμε ποτέ σύμβουλο. Μία πρόταση που θα καταθέσουμε ως ΕΠΣΜ αφού φύγει ο Γραμμένος, ότι θα πρέπει αριστίνδην η Ενωση Μακεδονίας, η Ενωση Αθηνών, η Ενωση Πειραιώς, δηλαδή οι ιδρύτριες της ΕΠΟ, να έχουν εκπροσώπους στην ομοσπονδία. Είναι μία πρόταση πάντως που δεν νομίζω να γίνει αποδεκτή. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι καλό ή κακό να είσαι σύμβουλος γιατί υπάρχει μία ανθρωποφαγία. Πρέπει να δεις με ποιους θα συνεργαστείς. Αν είναι να πάω εκεί για να λέω απλά «yes men», να παίρνω τα έξοδά μου και να φεύγω δεν θα το κάνω ποτέ».

Για την έλλειψη διαιτητών: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όταν κάνουμε σχολές έρχονται λίγα άτομα και από αυτά μένουν ακόμη λιγότεροι. Πρέπει να βρούμε τρόπους να κάνουμε σχολές όπως παλιά με 100 διαιτητές».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τη διοίκησή του: «Εμείς είμαστε συνέχιση μίας άλλης διοίκησης. Είμαστε μία συνέχεια εδώ και 30 χρόνια. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Γιατί δεν κάναμε όσο πρέπει να κάνουμε. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το οικονομικό. Είναι οι υποδομές. Είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος και μίας δομής για να προσεγγίσουμε χορηγούς και ονοματοδοσία. Τώρα έγινε η ΕΠΣΜ TV, τώρα αναβαθμίζουμε το σάιτ μας και θα γίνει ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Εχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας όσον αφορά στα πρωταθλήματά μας. Εχουμε ρίξει απίστευτη δουλειά στο να ερχόμαστε σε επαφή με τα σωματεία. Η πόρτα μας είναι πάντα είναι ανοιχτή. Υπάρχουν όμως κι άλλα πράγματα να κάνουμε».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή