“Στην περίπτωση Τζήλου θα σταματούσα τα πρωταθλήματα για δύο χρόνια – Καταστροφή θα είναι η επαγγελματική διαιτησία…”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σ. Δημητριάδης
Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την επιστολή που έστειλε η ΕΠΣ Μακεδονίας προς την ΕΠΟ και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ο πρόεδρός της Σάββας Δημητριάδης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και το Θάνο Μπλούνα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Η ΕΠΟ δεν είναι αμέτοχη στο πρόβλημα, που εμείς βλέπουμε να έρχεται… Έχουμε δει την αγωνία των μικρών σε ηλικία διαιτητών, ενώ κάποιοι άλλοι σταμάτησαν, επειδή δεν έχουν ως όνειρο να ανέβουν κατηγορία.

 

  • Τελείως λάθος η παρέμβαση του κράτους στη διαιτησία. Όταν αρχίζει να βγαίνει προς τα έξω για επαγγελματική διαιτησία δημιουργείται απογοήτευση στους διαιτητές. Μακάρι κάποια στιγμή η διαιτησία να γίνει επαγγελματική αλλά στην παρούσα φάση θα είναι η καταστροφή για τις μικρότερες κατηγορίες και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

  • Κάναμε σχολές διαιτησίας στην Ένωση και φτάναμε τους 190 διαιτητές. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε 20 άτομα.

 

  • Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ξένοι που έρχονται (σ.σ. εννοεί τα μέλη της ΚΕΔ) είναι να μας πουν για τη δομή της διαιτησίας. Το μόνο που κάνουν είναι να ορίζουν διαιτητές. Αυτό μπορώ να το κάνω κι εγώ κι εσείς… Αν δεν προσαρμοστούν στην κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα προσφέρουν και θα παίρνουν μόνο τους παχυλούς μισθούς.

 

  • Υπάρχει μεγάλη πίεση στους διαιτητές από τις κατευθυνόμενες φυλλάδες. Τώρα γράφουν και γι’ αυτούς που είναι VAR. To κράτος πρέπει να παρέμβει. Μίλαγα με ένα διαιτητή της Super League 1 εκτός Θεσσαλονίκης, που ήταν σε παιχνίδι όχι μεγάλων ομάδων και όταν του είπα ότι θα έπρεπε να δείξει σε μια φάση κόκκινη κάρτα μου είπε: “άσε, ξέρεις μετά τι θα άκουγα…”

 

  • (…) Αν πάρουμε την περίπτωση του Κομίνη, αν ήταν εφοδιασμένος με σωστή εκπαίδευση και δεν είχε τρίτες και τέταρτες σκέψεις, που ο συγκεκριμένος θεωρώ ότι είχε και κατέστρεψε το παιχνίδι, θα λειτουργούσε τελείως διαφορετικά. Έπρεπε να μπορεί να διαχειριστεί την κρίση αν κάποιος του πει κάτι.

 

  • Είναι λάθος ο Κλάτενμπεργκ να συναντά τον Αυγενάκη για θέματα ποδοσφαίρου. Γιατί; Kαι ο Κοντονής είχε κάνει ωμή παρέμβαση στο ποδόσφαιρο…

 

  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απαγορεύονται οι δηλώσεις των διαιτητών μετά τους αγώνες. Να μπορούν να απαντήσουν αυτοί που κατηγορούνται και να εξηγούν τι σφύριξαν.

 

  • Αν ήμουν πρωθυπουργός στην περίπτωση του Τζήλου θα τα σταματούσα όλα τα πρωταθλήματα για δύο χρόνια και θα έλεγα καθίστε και λύστε τα προβλήματά σας, από τη στιγμή που το κράτος δεν μπορεί να βρει τους ενόχους.

 

  • Ο Κλάτενμπεργκ να μας πει γιατί θέλει να μείνει στην Ελλάδα για δύο ακόμα χρόνια. Πρεπει να μας πει τι θέλει να κάνει. Αν είναι να μείνει για να κάνει τους ορισμούς… Δεν θέλω κανένα ξένο, ούτε διαιτητή, εκτός αν μεταφέρουν την τεχνογνωσία απο τις πιο προηγμένες χώρες τους. Μονίμως θα είμαστε υπό κηδεμονία; Θα πληρώνουμε παχυλούς μισθούς; Kαι πιο το αποτέλεσμα;

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή