Δημητρίου: Δε θα μπορούν να ψηφίσουν τα σωματεία – Αντίθετη στον ΚΑΠ αλλά θα περάσει η συμμετοχή του Πανιωνίου στη Γ Εθνική

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ Σπορ από τον Βασίλη Μότση και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Πλατανιά, Πανιώνιου και Κασσιόπης στη Γ’ Εθνική.

Ο κ. Δημητρίου τόνισε πως για τις περιπτώσεις του Πλατανιά και Πανιώνιου δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο εκτίμησε πως η εισήγηση των υπόλοιπων μελών της ΕΕ της ΕΠΟ θα είναι θετική και για τις δύο ομάδες.

Βέβαια, αυτό σημαίνει σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου ότι θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου οι κληρώσεις στους ομίλους της Γ’ Εθνικής, όπου θα τοποθετηθούν οι τρεις προαναφερθείσες ομάδες. «Ο Πανιώνιος θα τοποθετηθεί στον έκτο όμιλο. Ο Πλατανιάς στον δέκατο όμιλο, τον Κρητικό, και η Κασσιόπη στον πέμπτο. Θα πρέπει όμως να κάνουμε ξανά την κλήρωση για να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 18/10, να πάει δηλαδή μία εβδομάδα πίσω. Οπότε περιμένουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ που θα διεξαχθεί 8/10».

Για το αν θα επιληφθεί του θέματος η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, ο κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε: “Δεν θα έχουμε Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν έχουν προβλεφθεί στον ΚΑΠ, μόνο το ΔΣ (σ.σ. Ε.Ε.) της ΕΠΟ μπορεί να λάβει απόφαση. Ηδη στην Επιτροπή Διοργανώσεων συμμετέχουμε τρεις σύμβουλοι της ΕΠΟ, εγώ, ο κ. Ψαρρόπουλος και ο κ. Διακοφώτης, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει από κανένα μέλος του συμβουλίου αντίρρηση για τον Πλατανιά και τον Πανιώνιο.

Για το περιστατικό στον αγώνα Χαϊδάρι – Θύελλα Αγίου Δημητρίου, όπου η Θύελλα έκανε πέντε αλλαγές σε παραπάνω από τρεις χρόνους, ο κ. Δημητρίου τόνισε πως η ένσταση του Χαϊδαρίου απορρίφθηκε διότι δεν προβλέπεται στον κανονισμό ποινή ομάδας για κάτι τέτοιο, εντούτοις η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Αθηνών έχει ήδη καλέσει σε απολογία τη διαιτητική ομάδα και θα την τιμωρήσει που επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Για την εφαρμογή του Αθλητικού Μητρώου: «Εχουμε κάνει ήδη δύο υπομνήματα στον υφυπουργό Αθλητισμού, δεν εισακουστήκαμε ποτέ. Αυτό το νομοσχέδιο για την αθλητική αναγνώριση είναι μία ταλαιπωρία για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Από τα 2.600 ποδοσφαιρικά σωματεία που υπάρχουν έχουν πάρει αναγνώριση μόνο τα 800. Είναι πολλά τα δικαιολογητικά και αυτά που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο ως επιχορήγηση, πρέπει κάθε σωματείο να τα ρίξει στους δικηγόρους και στους λογιστές για να πάρει την αναγνώριση. Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε με το Υπουργείο αλλά δεν εισακουστήκαμε. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στα ποδοσφαιρικά σωματεία, πολλά δυσκολεύονται και πολλά δεν θα πάνε καν. Λένε ότι δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, λένε ότι σε δύο χρόνια θα τα διαγράψουν, ελπίζω να βρεθεί λύση. Να ρίξει νερό στο κρασί του ο κ. Αυγενάκης και να μειώσει τα δικαιολογητικά γιατί τα σωματεία έχουν να πάρουν επιχορήγηση από το 2005 επί Ορφανού. Το μέτρο είναι σωστό, διαφάνεια πρέπει να υπάρχει, αλλά πρέπει να και διευκολυνθούν τα σωματεία. Στο τέλος πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα: «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν εξέδρες 2.000-3.000 θέσεων και να μην βγαίνει μία απόφαση για το 10%, να είναι δηλαδή μέσα στα γήπεδα 200 άτομα, για να βγάζουν τα έξοδα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Εχουν πολλά έξοδα και τα συντηρούν οι παράγοντες. Κάνω έκκληση στους δύο υπουργούς, τον Κικίλια και τον Αυγενάκη, άνθρωποι του αθλητισμού αμφότεροι, να υπάρχει το 10% ανάλογα με τη χωρητικότητα του γηπέδου. Δεν ζητάμε 20% και 30%. Εγώ προσωπικά ζητάω το 10% στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και στα πρωταθλήματα Γ’ Εθνικής, γιατί ποιος θα πληρώνει τα έξοδα διαιτησίας, που 200 ευρώ στα τοπικά πρωταθλήματα και τουλάχιστον 1000 ευρώ στη Γ’ Εθνική;».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή