Δημητρίου: Η ΕΠΟ δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει ούτε ένα ευρώ στην ΚΕΔ – Δύσκολο να εφαρμοστεί η επαγγελματική διαιτησία

Ο εκτελών χρέη προέδρου στην ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου
Print Friendly, PDF & Email

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, παραδέχτηκε ότι “ο ξένος αρχιδιατητής και το VAR συνέβαλαν στο να μην υπάρχει η καχυποψία του παρελθόντος”, αλλά από την άλλη σε συνέντευξη που έδωσε στη LIVESPORT, υποστήριξε ότι η ΕΠΟ δεν έχει την πολυτέλεια να καταβάλει μέρος της αποζημίωσης των αλλοδαπών μελών της ΚΕΔ, ενώ κράτησε αποστάσεις τόσο από το project της επαγγελματικής διαιτησίας, όσο και για το αν επιθυμεί την παραμονή του Κλάτενμπεργκ.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Για την εικόνα της Ομοσπονδίας: «Δεν ξεχωρίζουμε ομάδες και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί την τελευταία πενταετία. Έχει εξυγιανθεί ο χώρος και εδώ θέλω να σταθώ στο εξής. Πλέον, ο οποιοσδήποτε επενδυτής μπορεί να επενδύσει σε μία ελληνική ομάδα και αυτό διότι ξέρει ότι με τα χρήματα που θα βάλει και εφόσον δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο θα μπορέσει να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο. Την τελευταία πενταετία τρεις ομάδες έχουν κατακτήσει τον τίτλο και είναι ξεκάθαρο ότι ο καλύτερος αναδεικνύεται πρωταθλητής. Και αυτό είναι ένα κατόρθωμα της ΕΠΟ. Όλες οι ομάδες αντιλαμβάνονται πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει μπει στον σωστό δρόμο. Δεν υπάρχει η καχυποψία του παρελθόντος και σε αυτό έχουν συμβάλει μεταξύ άλλων ο ξένος Αρχιδιαιτητής και το VAR. Τα λάθη της διαιτησίας έχουν ελαχιστοποιηθεί και πιστεύω πως όσα γίνονται είναι ανθρώπινα».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Θέλουμε να ελληνοποιηθεί το πρωτάθλημά μας. Η πρότασή μου θα είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να συγκληθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και σε αυτήν θα εισηγηθώ να παρθεί απόφαση για την συμμετοχή 4 Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα. Όχι στην αποστολή, στην ενδεκάδα. Αν δεν παίζουν οι Έλληνες στις ομάδες μας, τότε να μην έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από την Εθνική».

Για την συνάντηση μεταξύ ΕΠΟ, FIFA – UEFA και Αυγενάκη: «Πρέπει να ομαλοποιηθεί κι άλλο η κατάσταση και γι’αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι μαζί με την UEFA και την FIFA. Σαφώς και πρέπει να συμμετέχει στη συζήτηση και η κυβέρνηση. Έχουμε θεμελιώδεις διαφορές με διατάξεις του νόμου που καταπατούν το αυτοδιοίκητο. Εκτιμώ πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα υπάρξει συνάντηση των ξένων ομοσπονδιών με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ».

Για την επαγγελματική διαιτησία: «θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με τον κ. Κλάτενμπεργκ και την UEFA γι’ αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι για να υπάρχει εξέλιξη στην ελληνική διαιτησία. οι διαιτητέε στη Super League 1 πρέπει να είναι έναε ικανόε αριθμόε, να φτάνει περίπου τους 30».

Για την προοπτική της ανανέωσης στο συμβόλαιο του Κλάτενμπεργκ: «Δεν θέλω να τοποθετηθώ ακόμα επί του θέματος. Έχω άποψη, αλλά τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη. Η θέση μου πάντως είναι ότι και την επόμενη χρονιά πρέπει να είναι ξένος ο αρχιδιαιτητής. Στο τέλος της σεζόν πρέπει να καθίσει σε ένα τραπέζι η ΕΠΟ, η UEFA με τις 14 ομάδες της Super League 1, ώστε να πάρουμε μία απόφαση για το θέμα. Ο επικεφαλής της διαιτησίας αφορά την Ομοσπονδία και όλες τις ομάδες, όχι μόνο τους μεγάλους».

Για την πληρωμή του Κλάτενμπεργκ από τους Big-4: «Θέλουμε όλα να είναι στο φως. Οι ξένοι της ΚΕΔ θα κοστίσουν για δύο σεζόν περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Η UEFA έχει ήδη καταβάλει ένα μέρος από αυτό το ποσό και πιστεύω ότι το υπόλοοπο πρέπει να καταβληθεί από την ευρωπαική ομοσπονδία και από τις 4 μεγάλες ΠΑΕ. Η ΕΠΟ δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει ούτε ένα ευρώ. Κάνω έκκληση στους τέσσερις μεγάλους να καλύψουν την διαφορά. Δεν μπορεί να χρεωθεί το κόστος η Ομοσπονδία. Πρέπει και γι’αυτό το θέμα να συζητήσουν η ΕΠΟ, η UEFA και οι μεγάλοι».

Τέλος, ο Παναγιώτης Δημητρίου μίλησε και για το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας, λέγοντας:

«Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου οι κ.Κωνσταντινίδης, Φύσσας θα μας έχουν δώσει μία λίστα με 4-5 ονόματα ξένων προπονητών, οι οποίοι κατά την άποψή τους θα μπορούν να πετύχουν στην Εθνική μας. Και στη συνέχεια η διοίκηση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίο θα έχει καταλήξει στο νέο προπονητή. Μπορεί να είναι Ιταλός, αλλά εξετάζουμε και θα εξετάσουμε πολλές περιπτώσεις».

Για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Σιόβας, ανέφερε: «Έχω ξεκάθαρη θέση. Στην Εθνική πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Η απόφαση για το ποιοι είναι αυτοί ανήκει στον προπονητή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή