Δήμος Ναυπλιέων: Υποχρέωση των διοργανωτών οι απινιδωτές – ΕΠΣ Αργολίδας: Ο δήμος ν’ αφήσει τους τακτικισμούς

Photo by Jonathan Petersson
Print Friendly, PDF & Email

“Μπαλάκι” μέσω ανακοινώσεων, μεταξύ δήμου Ναυπλιέων και ΕΠΣ Αργολίδας, γίνονται οι ευθύνες για την ύπαρξη απινιδωτή στα γήπεδα με αφορμή το θάνατο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος.

Από χθες η ΕΠΟ αποφάσισε ότι δεν θα γίνονται αγώνες σε δημοτικά γήπεδα που στερούνται απινιδωτή.

Ο δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντοπίτη και φίλου Σάκη Σαράντη και ενώ θα θέλαμε να υπάρχει σεβασμός στο οδυνηρό πραγματικά γεγονός , αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε θεσμικά σε κακώς κείμενα δημοσιεύματα τα οποία προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν.

Αυτό το κάνουμε όχι για να δικαιολογήσουμε κάτι, ούτε για να αποφύγουμε ευθύνες αλλά μόνο για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση διαχωρίζει τα γήπεδα σε κατηγορίες ανάλογα με τον πληθυσμό και τους θεατές. Για τα στάδια όπως το ΔΑΚ Ναυπλίου (ο Δήμος Ναυπλιέων έχει τοποθετήσει απινιδωτή) αναφέρει ότι «απαιτείται η ύπαρξη φορητού απινιδωτή για μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις».

Για την κατηγορία που υπάγεται το γήπεδο του Δρεπάνου με πάνω από 200 κατοίκους και κάτω από 500 θεατές αναφέρεται ότι «θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια των αγώνων όπως απαιτείται επίσης τουλάχιστον η παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού για χορήγηση πρώτων βοηθειών. Κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι απαραίτητη η παρουσία ασθενοφόρου».

Αυτό αναγράφεται στο άρθρο 12 μαζί με άλλες υποχρεώσεις που ευθέως παραπέμπουν στους διοργανωτές των αγώνων. Οι Δήμοι σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις δεν έχουν καμία ευθύνη, υποχρέωση και αρμοδιότητα να τοποθετήσουν απινιδωτή σε γήπεδα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ο δήμος έχει τοποθετήσει απινιδωτές στο κεντρικό στάδιο στα κλειστά γυμναστήρια , στο κολυμβητήριο σε χώρους συνάθροισης , στο κοινωνικό ιατρείο , στον ΕΟΠΠΥ και έχει δώσει απινιδωτές στο ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο Ναυπλίου και διατίθενται και φορητοί απινιδωτές όπου ζητηθούν.

Τραγικά γεγονότα όπως ο θάνατος συμπολίτη μας στο γήπεδο του Δρεπάνου, δεν μπορεί να αποτελούν ευκαιρία για τη διατύπωση πρόχειρων και ανυπόστατων κριτικών.”

Η απάντηση της ΕΠΣ Αργολίδας

“Σήμερα Ημέρα Μεγάλου Πένθους για τον Αθλητισμό πρέπει να σταματήσουν οι τακτικισμοί και επιτέλους να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την προστασία της ζωής και της υγείας των αθλητών.

Καλούμε για πολλοστή φορά το Δήμο Ναυπλιέων να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να φροντίσει για την προμήθεια και εγκατάσταση των απινιδωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του.

Ε.Π.Σ. Αργολίδας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Καταγγελίες σε βάρος του δήμου Ναυπλιέων: “Που ήταν οι οκτώ απινιδωτές που προμηθευτήκατε για τα αθλητικά κέντρα;”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή