Διώρυγα Σουέζ: Η φωτογραφία της χρονιάς – Ενας ταπεινός εκσκαφέας προσπαθεί να σώσει την παγκόσμια οικονομία

Print Friendly, PDF & Email

Τον γύρο των social media κάνει η φωτογραφία με τον εκσκαφέα να σκάβει στην καρίνα του Ever Given που έχει κολλήσει στη Διώρυγα του Σουέζ.

Κάποιοι λένε ότι είναι η φωτογραφία της χρονιάς. Ενας “φτωχός και μόνος” εκσκαφέας σκάβει στην καρίνα του τεράστιου πλοίου που έχει μπλοκάρει τη Διώρυγα του Σουέζ.

Καθώς το πλοίο Ever Given έχει προκαλέσει ίσως το μεγαλύτερο ναυτικό μποτιλιάρισμα στην ιστορία από την περασμένη Τρίτη, ο εκσκαφέας μοιάζει σαν να προσπαθεί να σώσει την παγκόσμια οικονομία. Πάνω από 160 πλοία περιμένουν την αποκόλληση του πλοίου την ώρα που από τη Διώρυγα διέρχεται περίπου το 12% του όγκου του παγκόσμιου εμπορίου με τους ειδικούς να ανησυχούν ότι εάν το πλοίο δεν απελευθερωθεί σύντομα, θα μπορούσε να επηρεαστεί η αγορά πετρελαίου, οι τιμές μεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων και κατ’ επέκταση το κόστος των καθημερινών αγαθών.

Η επιχείρηση για την αποκόλλησή του επικεντρώνεται στην απομάκρυνση σχεδόν 20.000 κυβικών μέτρων άμμου ώστε να φτάσουν οι βυθοκόροι σε βάθος 12 έως 16 μέτρων κάτι που θα επέτρεπε στο πλοίο να μετακινηθεί.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία προέρχεται από την αρχή που διαχειρίζεται τη Διώρυγα του Σουέζ και κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες των social media να παρομοιάζουν τον εκσκαφέα και το πλοίο ακόμα και με το lockdown και την άρση αυτού.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή