Δράσεις αλληλεγγύης με πανοπαδικό και αντιφασιστικό πρόσημο σε όλη την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email

Στη σελίδα https://www.facebook.com/antifascistsfans/ (από όπου και οι φωτογραφίες) καταγράφονται οι κινήσεις βοήθειας και ενίσχυσης αυτές τις δύσκολες μέρες του Κορονοϊού, από αντιφασίστες οπαδούς όλων των ομάδων, όπως η κίνηση βοήθειας αντιφασιστών οπαδών του Παναθηναϊκού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Στο πλαίσιο αυτών το δράσεων που έχουν πανοπαδικό και αντιφασιστικό πρόσημο και δεν τυγχάνουν στην καλύτερη περίπτωση περιορισμένης προβολής από τα ΜΜΕ, στις 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Θύρα 3, δηλαδή οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας πήγαν στο νοσοκομείο της πόλης και αφού πέντε εκ των οποίων προσέφερε στον τομέα της αιμοδοσίας, στην συνέχεια μαζί με τους υπόλοιπους, ύψωσαν ένα πανό που έγραφε «ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ».

Ωστόσο η τοπική αστυνομία έψαξε όλους τους οπαδούς για το αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ενώ άπαντες τα είχαν (ταυτότητα και δήλωση μετακίνησης) επιβλήθηκαν εννέα πρόστιμα με την δικαιολογία της άσκοπης μετακίνησης.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου – Μαλαβέτας Antifa Ultras, πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης στο γηροκομείο Βόλου και από την σελίδα του στο Facebook έκαναν την παρακάτω ανάρτηση:

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του συνδέσμου μας, καταφέραμε να μαζέψουμε είδη πρώτης ανάγκης για το Γηροκομείο Βόλου.

Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία των μελών μας παρέδωσε τα είδη στη διοίκηση του Γηροκομείου ώστε να μοιραστούν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και θα νικήσει.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Malavetas est 2013»

Επίσης στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», τρόφιμα πρόσφερε και το Athens Club των φίλων του Άρη το οποίο έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Σήμερα παραδώσαμε υλική βοηθεια, κυρίως τρόφιμα, στην Κοινωνική κουζίνα ” Ο Αλλος Ανθρωπος Κοινωνικη Κουζινα Δωρεαν Φαγητο Για Ολους” για τη στήριξη και σίτιση αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη αυτές τις δύσκολες μέρες. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας και οι ΑΡΕΙΑΝΟΙ της Αθήνας θα μαστε πάντα στην πρώτη γραμμή!

ARIS ATHENS CLUB #anticovid19»

 Τέλος ο σύνδεσμος του Ολυμπιακού, Άργος Θύρα 7, συγκέντρωσε και προσέφερε αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή