Δύσκολες φάσεις με λάθος αποφάσεις στη Ριζούπολη – Χωρίς επιθετικό φάουλ το γκολ του Σεμέδο

Ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα διαμαρτύρονται στο διαιτητή. - INTIME / ISMAIL COSKUN
Print Friendly, PDF & Email

Κακή ήταν η διαιτησία του Κουτσιαύτη στο παιχνίδι του Απόλλων Σμύρνης με τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον κριτή του Master Ref, Ηρακλή Τσίκινη, σε ένα παιχνίδι με πολλές και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας φάσεις.

Μανούχος και Φωτιάς διαχειρίστηκαν εύκολα και σωστά τα παιχνίδια ΑΕΚ-Παναιτωλικός και ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, σύμφωνα με τους Ναούμ Μιντιούρη και Κώστα Ακρίδα.

Τέλος, καλή έκρινε την διαιτησία του Γκορτσίλα ο Ναούμ Μιντιούρης, με σωστές αποφάσεις στις καίριες φάσεις του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού, αλλά και της σύγκρουσης του Σα με τον Κρεσπί.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-1: Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Διαιτητής VAR: Κοτσάνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Ένα παιχνίδι που η διαιτησία δεν τα πήγε καλά, σε τρεις καίριες φάσεις του αγώνα είχαμε αλλαγή των αρχικών αποφάσεων του διαιτητή μετά από επανεξέταση των φάσεων.

Στο 28′ υπάρχει παράβαση στην οποία ο διαιτητής αρχικά δίνει πέναλτι στην έξοδο του Διούδη για να αποκρούσει την μπάλα.  Στη συνέχεια γίνεται χρήση του VAR με επανεξέταση της φάσης από το διαιτητή (on field review). Η φάση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί πρέπει να διακρίνουμε αν η έξοδος του τερματοφύλακα και το χτύπημα από πίσω στον Ιωαννίδη του Απόλλωνα προηγείται του χεριού του επιθετικού ή το ανάποδο. Εγώ θα πάω με την αρχική απόφαση του Κουτσιαύτη, δηλαδή πιστεύω πως έπρεπε να δώσει πέναλτι. Eπαναλαμβάνω όμως ότι είναι μία φάση πολύ οριακή, με την άποψή μου να είναι πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Στο 47′ υπάρχει ανατροπή του Ζαγαρίτη στον Τσιλούλη. O διαιτητής δίνει πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα, καθώς θεωρεί πως η παράβαση έγινε εντός περιοχής. Η φάση επανεξετάστηκε από το διαιτητή. Είναι πολύ οριακή φάση, θεωρώ πως υπάρχουν δύο μαρκαρίσματα, το ένα σχεδόν πάνω στη γραμμή και το δεύτερο που τον πατάει στο πόδι είναι ξεκάθαρα μέσα. Άποψή μου είναι πως και εδώ υπάρχει πέναλτι, καθώς έστω και οριακά να είναι η παράβαση πάνω στη γραμμή είναι πέναλτι. Κακώς ο VAR Κοτσάνης έδωσε μία άλλη διάσταση στον διαιτητή, ο οποίος έκανε λάθος και έδωσε φάουλ και κίτρινη κάρτα. Θεωρώ πως δεν έπρεπε να δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζαγαρίτη, δεν υπάρχει.

Στο 77′ Ο Μπετινέλι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και διαιτητής δείχνει σέντρα. Είναι και αυτή μία πάρα πολύ οριακή φάση, όπως και οι υπόλοιπες. Με την χρήση των γραμμών και την τεχνολογική υποστήριξη του VAR φαίνεται να είναι οριακά εκτεθειμένος ο σκόρερ Μπεντινέλι με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρήσει ως οφσάιντ. Δεν έχω πειστεί απόλυτα ότι ήταν οφσάιντ, όμως δεν θέλω να αμφισβητήσω τις γραμμές και θα συνταχθώ με την υπόδειξη του VAR.

Βαθμολογία: 7.50

 

Αγώνας: ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-0 Διαιτητής: Μανούχος, Διαιτητής VAR: Σκουλάς, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις, ο διαιτητής Μανούχος έτρεξε πολύ, είχε σωστή διαχείριση του αγώνα, σωστό πειθαρχικό έλεγχο, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με επιτυχία.

Βαθμολογία: 8.30

 

Αγώνας: ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 Διαιτητής: Φωτιάς, Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Πολύ καλή διαιτησία. Σωστή εφαρμογή των κανονισμών, καλός πειθαρχικός έλεγχος, καλή χρήση του διαγώνιου συστήματος και σωστή συνεργασία με τους βοηθούς και το VAR.

Βαθμολογία: 8.20

 

Aγώνας: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Διαιτητής: Γκορτσίλας, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 35′ στην επίτευξη του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού, ο Σεμέδο όταν πηδάει και κερδίζει την κεφαλιά δεν κάνει καμία παράβαση. Έχει μόνο μία μικρή επαφή με τον αμυντικό κατά την προσγείωσή του, χωρίς να υπάρχει κάτι. Σωστά μέτρησε το γκολ.

Στο 45+1′ σε μία διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού μεταξύ του Σα και του Κρεσπί, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απλώνει το χέρι του και αποκρούει την μπάλα ενώ ταυτόχρονα ο επιθετικός του Αστέρα συγκρούεται με τον Σα. Ο Γκορτσίλας ήταν πολύ κοντά στη φάση και σημείωσε επιθετικό φάουλ. Η φάση ελέγχθηκε και από τον VAR Κουμπαράκη, ο οποίος συμφώνησε με τον διαιτητή. Μία πολύ δύσκολη φάση, τόσο για τον διαιτητή, όσο και για το VAR και κατά την άποψή μου σωστά ενήργησαν.

Στο 78′ ο β’ βοηθός Παπαδόπουλος σωστά ακύρωσε το γκολ του Ελ Αραμπί, καθώς ήταν φανερά εκτεθειμένος. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR και επιβεβαιώθηκε η παράβαση.

Καλή διαιτησία του Γκορτσίλα σε ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Βαθμολογία: 8.30

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή