Εγκρίθηκαν όλες οι αλλαγές που αιτήθηκε η SL1 με εξαίρεση τα έξοδα διαιτησίας

Print Friendly, PDF & Email

Ολες οι αλλαγές, πλην μίας, που πρότεινε η Super League 1 εν όψει πλέι οφ, εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (29/5). Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται το δικαίωμα για πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, οι αποστολές 20 ποδοσφαιριστών, από 18 που ήταν μέχρι πρότινος και το cooling break.

Το μόνο αίτημα που δεν εγκρίθηκε ήταν η μείωση των εξόδων διαιτησίας στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ. Το θέμα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Αναλυτικά τα αιτήματα που εγκρίθηκαν:

* Αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.
Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

* Αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).

* Πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.

* Παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

* Παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.

* Απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.