Εγκρίθηκε με ψήφους 55-8 η τροποποίηση του καταστατικού – Εκλογές έως τις 14/10/2020

Print Friendly, PDF & Email

Στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, εγκρίθηκε εν τέλει η τροποποίηση του καταστατικού προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές εντός του 2020 και συγκεκριμένα έως τις 14 Οκτωβρίου 2017.

Στην ψηφοφορία που έγινε, υπήρξαν 55 θετικές ψήφοι και οχτώ αρνητικές. Κατά της τροποποίησης του καταστατικού τάχθηκαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αρης, ΑΕΛ καθώς και οι ΕΠΣ Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου. Επίσης υπήρξαν τρία λευκά από Ατρόμητο, ΕΠΣ Κέρκυρας και ΕΠΣ Κεφαλληνίας.

Οι 55 ψήφοι συνιστούν το 83,3% επί των ψηφισάντων, ποσοστό που εκπληρώνει και την καταστατική επιταγή για υπερψήφιση σε ποσοστό 75% των προτεινομένων τροποποιήσεων, προκειμένου αυτές να εγκριθούν από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Η απόφαση που πέρασε στο καταστατικό προβλέπει ότι η θητεία του Προέδρου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και όλων των λοιπών Οργάνων της Ε.Π.Ο., πλην των Δικαστικών Οργάνων, που εκλέχθηκαν κατά τις αρχαιρεσίες της 18ης Αυγούστου 2017, λήγει την 14η Οκτωβρίου 2020, καθότι αποτελεί συνέχεια της θητείας της Επιτροπής Εξομάλυνσης της Ε.Π.Ο που διορίστηκε από την FIFA στις 14 Οκτωβρίου 2016.

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Προέδρου και των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και των μελών των λοιπών ως άνω οργάνων, οφείλουν να πραγματοποιηθούν εντός των τελευταίων τεσσάρων μηνών, προ της κατά τα άνω λήξεως της θητείας των.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ΓΣ, ο Ολυμπιακός και οι πέντε Ενώσεις που ψήφισαν κατά, κατέθεσαν ένσταση επί της διαδικασίας επιχειρώντας να μπλοκάρουν τη διενέργεια των εκλογών το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις του καταστατικού.

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή