“Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που δεν έχει αρχίσει η δεύτερη και η τρίτη Εθνική”

Print Friendly, PDF & Email

Την ανάγκη να υπάρξει άρση της αναστολής προκειμένου να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Παναγιώτης Μπαντής μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν είναι ευχάριστες οι συνθήκες που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να κοιτάξουμε λίγο το κάθε επάγγελμα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή η δεύτερη και τρίτη κατηγορία δεν έχουν αρχίσει και είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συμβαίνει αυτό. Έγιναν συνεχείς αναβολές με την αιτιολογία της έλλειψης τηλεοπτικού συμβολαίου, που ακόμη δεν υπάρχει. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, αλλά πρέπει να εστιάσουμε στο ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για να αρχίσουν αυτά τα πρωταθλήματα».

«Πρέπει να υπάρχει εξαίρεση προς αυτούς τους επαγγελματίες αθλητές. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι της Super League. Κατανοώ όλους τους κλάδους, αλλά στο κομμάτι του αθλητή υπάρχει ιδιαιτερότητα. Δεν είναι σαν ένα μαγαζί που το κλείνω και ανοίγω μετά από έναν μήνα μέσα σε μια μέρα. Εδώ χρειάζονται παραπάνω μέρες προετοιμασίας. Αν σε κλείσουν για 20 μέρες, χρειάζονται 40-50 μέρες να επανέλθεις».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την Δευτέρα (16/11) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού: «Έχουμε μια τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με τον υφυπουργό για να του μεταφέρουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας. Σε λίγες μέρες σε αυτές τις δύο κατηγορίες θα συμπληρώσουμε δέκα μήνες αγωνιστικής απραξίας. Πέρα από το οικονομικό, διακινδυνεύεται και η ίδια καριέρα των ποδοσφαιριστών. Κάθε μέρα που χάνεται δεν αναπληρώνεται».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή