Είναι έτοιμες οι υπόλοιπες πλευρές για την υλοποίηση της ολιστικής μελέτης “ως έχει”;

Print Friendly, PDF & Email

H “ολιστική μελέτη” που συνέταξαν οι FIFA/UEFA και υιοθέτησε η κυβέρνηση παρουσιάζεται ως ο “οδηγός επιβίωσης” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ως το “ιερό κείμενο” που αν δεν εγκριθεί “ως έχει” από τη ΓΣ της ΕΠΟ στις 25/6 θ’ ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως με ευθύνη της ομοσπονδίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, έχει δηλώσει ότι με την κατάθεση του αθλητικού σχεδίου νόμου η κυβέρνηση πράττει ότι έπρεπε να πράξει από την πλευρά της σχετικά με την “ολιστική μελέτη”.

Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι περιμένοντας το τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Διότι σχετικά με τους “στημένους αγώνες” στους οποίους, βάσει πάντα της ολιστικής μελέτης το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μια θλιβερή πρωτιά, οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ εξαγγέλλουν μέτρα, έχουν να επιδείξουν μηδενική αποτελεσματικότητα.

Οι εκθέσεις από την UEFA έρχονται, μοιράζονται, κάποιες φορές γνωστοποιούνται και μετά… αρχειοθετούνται. Και πάλι από την αρχή. Καμία ποινή, ουδείς ένοχος, καμία διαλεύκανση, κανένα αποτέλεσμα έρευνας.

Επίσης η “ολιστική μελέτη” αναφέρει ρητά ως τρόπο αντιμετώπισης του match fixing την υιοθέτηση φορμάτ πρωταθλήματος ώστε το βαθμολογικό ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο έως το τέλος.

Πόσο εύκολο είναι να διασφαλιστεί αυτό με τις εξ’ ορισμού βαθμολογικά αδιάφορες “ομάδες β” στην ταλαιπωρημένη από τα “στημένα” Super League 2 ή/και με τη συγχώνσευση με τις ομάδες της Football League;

H “ολιστική μελέτη” μιλάει για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Είναι όλες οι μεγάλες ΠΑΕ υπέρ αυτού του μοντέλου ή στην κρίσιμη στιγμή θα κοιτάξουν πρώτα το δικό τους οικονομικό όφελος, παρακάμπτοντας το “ιερό κείμενο” της ολιστικής μελέτης;

Συμπερασματικά, ασφαλώς το μεγάλο βάρος για την εφαρμογή της πέφτει στην ΕΠΟ, αλλά επιμερίζεται, σε μικρότερο βαθμό και σε αυτούς που έχουν σπεύσει να το ρίξουν αποκλειστικά στην ΕΠΟ για να απαλλαγούν από τα δικά τους βάρη ως προς την υλοποίηση.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι αποκαλυπτικές για τη στάση όλων των πλευρών…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή