Εκλογές 17 Ενώσεων: Οι νέοι πρόεδροι, οι επανεκλεγέντες και ο αποκλεισμός των σωματείων

Print Friendly, PDF & Email

Στο δεύτερο μισό του Ιουνίου και συγκεκριμένα σε διάστημα 17 ημερών, έγιναν εκλογές σε 17 ενώσεις.

  • Σε τέσσερις Ενώσεις εξελέγησαν νέοι πρόεδροι (Λέσβου, Κοζάνης, Πειραιά, Αρκαδίας).
  • Σε πέντε Ενώσεις υπήρξε ανταγωνισμός στη διεκδίκηση της προεδρίας. Μάλιστα στην ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, στις εκλογές τις οποίας ψήφισαν μόλις έξι σωματεία, υπήρξαν τρεις υποψήφιοι πρόεδροι!
  • Σε όλες τις Ενώσεις ψήφισαν λιγότερα σωματεία από όσα πραγματικά υπάρχουν, λόγω της εφαρμογής του αθλητικού νόμου, βάσει του οποίου δεν είχαν δικαίωμα ψήφου τα σωματεία τα οποία δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, ενώ δεν υπήρξε περιορισμός υποψηφιότητας σε όσους είχαν συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας τους.

Το SoccerPlus κάνει μία αναδρομή στις εκλογές των ποδοσφαιρικών Ενώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ποιοι πρόεδροι επανεξελέγησαν, που υπήρξε αλλαγή σελίδας, πόσα σωματεία σε κάθε Ένωση.

14 Ιουνίου – ΕΠΣ Πειραιά
Ο πρώην διαιτητής και γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Πειραιά Ιωάννης Σπάθας διαδέχθηκε στην προεδρία τον Γιώργο Ανατολάκη, ο οποίος δεν κατέβηκε στις εκλογές, παρότι τον περασμένο Μάρτιο ήταν υποψήφιος για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.  Συνολικά ψήφισαν 32 σωματεία, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 31 και ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος, Ιωάννης Σπάθας, έλαβε 29 σταυρούς.

14 Ιουνίου – ΕΠΣ Αρκαδίας
Νέος πρόεδρος στην Αρκαδία εκλέχθηκε ο Σταύρος Γεωργόπουλος, ο οποίος διαδέχθηκε τον Σταύρο Τσαγγούρη. Συνολικά ψήφισαν 11 σωματεία, με τον Γεωργόπουλο να λαμβάνει 10 ψήφους και τον έτερο υποψήφιο πρόεδρο, Μιχάλη Πέτρου, μία ψήφο.

16 Ιουνίου – ΕΠΣ Κοζάνης
Αλλαγή σελίδας υπήρξε στην ΕΠΣ Κοζάνης, αφού ο νικητής των εκλογών και νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Γιάννης Αποστόλου, ο οποίος συγκέντρωσε εννιά ψήφους. Ο τέως πρόεδρος Νίκος Σάββας δεν διεκδίκησε κάτι που έπραξε, ο πρώην και για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστος Σάββας, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί αφού συγκέντρωσε έξι ψήφους.

17 Μαΐου – ΕΠΣ Ημαθίας
Ο Στέργιος Μουρτζίλας επανεξελέγη στην προεδρία της ΕΠΣ Ημαθίας κερδίζοντας στις εκλογές τον Αβραάμ Παναγιωτίδη. Ο κ. Μουρτζίλας έλαβε 23 ψήφους, ενώ ο αντίπαλος του επτά. Την πρώτη φορά που επιχειρήθηκε να γίνουν εκλογές, πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων, διακόπηκαν, έπειτα από παρέμβαση της αστυνομίας.

22 Ιουνίου – ΕΠΣ Αργολίδας
Συνολικά είχαν δικαίωμα ψήφου 25 σωματεία. Στις εκλογές προσήλθαν 22 και όλα ψήφισαν τον Βασίλη Σιδέρη, ο οποίος επανεξελέγη στην προεδρία της Ένωσης. Στην ομιλία του μετά το αοτέλεσμα απάντησε σε όσους εξαπέλυσαν κατηγορίες ενατίον του.

23 Ιουνίου – ΕΠΣ Αθηνών
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, επανεξελέγη λαμβάνοντας σχεδόν το σύνολο των ψήφων. Συνολικά ψήφισαν 111 σωματεία, με τον κ. Δημητρίου να λαμβάνει 107 ψήφους από τα 109 έγκυρα ψηφοδέλτια. Ο Δημητρίου είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος -μετά τον Αθ. Μπουτζιώλη της ΕΠΣ Τρικάλων, ο οποίος εκλέγεται από το 1988- καθώς εκλέγεται από το 2001 στην ΕΠΣ Αθηνών και καταφέρνει να κερδίζει τις εκλογές ακόμα και με αντιπάλους όπως στο παρελθόν ο Β. Μητρόπουλος και ο Α. Κούγιας.

26 Ιουνίου – ΕΠΣ Φλώρινας

Χωρίς αντίπαλο, επανεξελέγη για μία ακόμα τετραετία ο Κ. Αντωνιάδης

27 Ιουνίου – ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας
Στις εκλογές συμμετείχαν μόνο έξι σωματεία και οι υποψήφιοι πρόεδροι ήταν τρεις! Τελικά, ο Θωμάς Καρτσακλάς επανεξελέγη αφού ψηφίστηκε από τα πέντε σωματεία. Μία ψήφο πήρε ο Παππάς και καμία ο Ζακυνθινός.

28 Ιουνίου – ΕΠΣ Ρεθύμνου

Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος ήταν ο Τίτος Χνάρης, που επανεξελέγη λαμβάνοντας το σύνολο των ψήφων των 11 σωματείων

28 Ιουνίου – ΕΠΣ Αχαΐας
Ο Αγγελος Δανιήλ, που είναι και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, κατέβηκε χωρίς αντίπαλο και επανεξελέγη λαμβάνοντας 32 ψήφους. Κατά την έναρξη της ΓΣ δήλωσε ότι θα είναι η τελευταία του θητεία στην προεδρία της Ένωσης.

28 Ιουνίου – ΕΠΣ Πιερίας

Ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Πιερίας, Στέργιος Τόκας, επανεξελέγη, με την ψήφο και των 17 σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου.

28 Ιουνίου – ΕΠΣ Φθιώτιδας
Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Κορδολαίμης λαμβάνοντας 29 ψήφους έναντι 9 του αντίπαλου υποψήφιου προέδρου Κώστα Σακελλάρη, ο οποίος στις δηλώσεις που έκανε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μίλησε για ραδιουργίες και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αλλά και για σεβασμό του αποτελέσματος. Συνολικά ψήφισαν 38 σωματεία και όλα τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι από την παράταξη του Κορδολέμη.

28 Ιουνίου – ΕΠΣ Χαλκιδικής
Ο Σταύρος Σαρηγιαννίδης επανεξελέγη πρόεδρος αφού ψηφίστηκε από το σύνολο των σωματείων, που έλαβαν μέρος στις εκλογές και ήταν συνολικά δέκα. Ο αντίπαλός του για την προεδρία Κ. Σγουρής ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη διεκδίκησή της προεδρίας την παραμονή των εκλογών προχωρώντας σε καταγγελίες.

29 Ιουνίου – ΕΠΣ Λάρισας

Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ, Δ. Μπουχλαριώτης ο οπίος εξελέγη για δεύτερη φορά και ψηφίστηκε και από τα 38 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου και συμμετείχαν στις εκλογές με έγκυρο ψηφοδέλτιο.

30 Ιουνίου – ΕΠΣ Χίου

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, Κ. Νικολαΐδης επανεξελέγη στον προεδρικό θώκο της Ένωσης, λαμβάνοντας το απόλυτο των ψήφων (9) από τα σωματεία που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν.

30 Ιουνίου – ΕΠΣ Λέσβου

Μετά από 32 χρόνια με τον Σταύρο Ψαρρόπουλο στην προεδρία η ΕΠΣ Λέσβου γυρίζει σελίδα με τον Κυριάκο Πετρέλλη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (30/6) ψήφισαν οχτώ σωματεία.

30 Ιουνίου – ΕΠΣ Λακωνίας

Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος ο Παναγιώτης Καρράς, ο εξελέγη για μια ακόμα τετραετία.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή