ΕΛ.ΑΣ. για επιχείρηση κορονοπάρτι: «Αν επέμβουμε θα έχουμε μία χειρότερη Νέα Σμύρνη»

Print Friendly, PDF & Email

Προβληματισμό προκαλούν τα κορονοπάρτι που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα. Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας στήνονται κορονοπάρτι με τους διοργανωτές να ενημερώνουν την τελευταία στιγμή για το κάλεσμα, προκειμένου να μην εντοπιστούν. Αποκορύφωμα των κορονοπάρτι, τα δύο καλέσματα που έγιναν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη με πλήθος κόσμου, dj, άφθονο ποτό και κατακραυγή από τους κατοίκους της περιοχής, της Πολιτείας και των ειδικών.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και έξω από αρκετά μπαρ διαφόρων περιοχών, όπου καταστήματα σερβίρουν ποτά σε πλαστικά ποτήρια εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Αποτέλεσμα είναι νέοι να συνωστίζονται έξω από τα μαγαζιά, να πίνουν το ποτό τους όρθιοι στους δρόμους και να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Οι εικόνες, μάλιστα, αυτές από τις εξόδους κατακλύζουν το Διαδίκτυο και οι νέοι έχουν βρει νέους τρόπους να ξεσκάσουν, απολαμβάνοντας ένα ποτό στο χέρι, παρέα με τους φίλους τους, χωρίς μάσκες τις περισσότερες φορές.

Πάντως, το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και κορονοπάρτι όπως αυτά που έγιναν στην Κυψέλη το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Γι’ αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει σχέδιο προκειμένου να εντοπίσει τους διοργανωτές ενώ ήδη έχει ταυτοποιήσει τον επαγγελματία dj. Η ΕΛ.ΑΣ., πάντως, δεν θα επέμβει για να διαλύσει τα κορονοπάρτι, καθώς από τη μία υπάρχουν πολλές πλατείες σε όλη τη χώρα ενώ από την άλλη, υπάρχει ο φόβος των επεισοδίων.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο Open TV, απάντησε στο γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία στις πλατείες και γιατί η ΕΛ.ΑΣ. προκρίνει το δόγμα της ήπιας διαχείρισης των συναθροίσεων. «Υπάρχουν παρά πολλές πλατείες. Είναι ανέφικτο να φυλάξουμε όλες τις πλατείες της χώρας. Και δεν έχουμε μόνο στην Αθήνα τέτοια φαινόμενα έχουμε και στο Βόλο, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει απαγόρευση, αλλά υπάρχει και πολυποικιλότητα. Φοβάμαι μήπως έχουμε κάτι χειρότερο από τη Νέα Σμύρνη. Όταν έχουμε νεαρούς, ζευγάρια. παιδιά. Περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσαμε, παρά θα λύσουμε. Μιλάμε για χιλιάδες πολίτες, που δεν είναι μία μάζα. Είναι και μπαχαλάκηδες, και καρότσια μαζί. Πρέπει να φύγει από εμάς που είναι θεσμικοί και να πάρουν αποφάσεις», κατέληξε.

Οι αστυνομικοί έχουν, πάντως, εικόνα για τα πάρτι που διοργανώνονται διαδικτυακά και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου. Οι διοργανωτές κοινοποιούν τον τόπο και την ώρα των πάρτι λίγο πριν την πραγματοποίησή τους.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή