”Ελλάδα, ένας από τους πρώτους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι”

Print Friendly, PDF & Email

Ως έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για διακοπές στην μετά lockdown εποχή περιγράφει την Ελλάδα το CNNi, μετά την επιτυχημένη συνταγή που εφάρμοσε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο ενός γενικότερου αφιερώματος στην Ευρώπη, την ήπειρο που αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας τον περασμένο μήνα, το άρθρο αναφέρεται στην προσπάθεια των χωρών να προσελκύσουν ξανά τους χαμένους λόγω της υγειονομικής κρίσης και των περιορισμών στις μετακινήσεις τουρίστες.

Επισημαίνοντας την ανάγκη των πολιτών ανά τον πλανήτη για «ένα διάλειμμα μετά από αυτόν τον περιορισμό», αλλά και υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη αντιστοιχεί στο 50% της παγκόσμιας τουριστικής αγορά σε σχέση με τις αφίξεις, το άρθρο αναζητεί προορισμούς ελκυστικούς αλλά και ασφαλείς ταυτόχρονα.

To δημοσίευμα αναφέρεται στη δήλωση, την Τετάρτη, της Μαργκρέτε Βεστάγκερ, εκτελεστικής αντιπροέδρου της Κομισιόν: «Αυτό δεν θα είναι ένα φυσιολογικό καλοκαίρι… Όμως, αν κάνουμε όλοι προσπάθειες, δεν θα χρειαστεί να περάσουμε το καλοκαίρι αποκλεισμένοι στο σπίτι και το καλοκαίρι δεν θα χαθεί εντελώς για την τουριστική βιομηχανία».

Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα ελπίζει να υποδεχτεί τουρίστες από τον Ιούνιο, η αρθρογράφος υπογραμμίζει πως η χώρα μας «κατάφερε να κρατήσει εντυπωσιακά χαμηλά τον αριθμό θανάτων του κορωνοϊού ως τώρα, προχωρώντας σε αυστηρό lockdown από νωρίς».

Αφού αναφέρεται στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, κάνει αναφορά σε δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα στο CNNi ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον τουρισμό.

«Η τουριστική εμπειρία αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι λιγάκι διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων ετών. Ίσως τα μπαρ να μην είναι ανοικτά και να μην υπάρχει συνωστισμός, ωστόσο ακόμη μπορεί να αποκομίσει κανείς μια φανταστική εμπειρία από την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση η παγκόσμια επιδημία θα έχει μια φθίνουσα πορεία» είχε πει.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως στις 18 Μαϊου θα αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και πως τα ξενοδοχεία θα αρχίσουν να υποδέχονται κόσμο από την 1η Ιουνίου σταδιακά.

«Μπορεί η χώρα να ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά τουρίστες, όμως θα αποδειχθεί πρόκληση για τους περισσότερους, να ταξιδέψουν. Προς το παρόν οι εκτός ΕΕ πολίτες, απαγορεύεται να μεταβούν στην Ελλάδα ως τις 18 Μαΐου, ενώ οι περισσότερες χαμηλού κόστους πτήσεις που συνεισφέρουν αρκετά στις διεθνείς αφίξεις στη χώρα, έχουν σταματήσει», συνεχίζει το άρθρο του CNNi.

Πηγή: Cnn Greece

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή