Ενισχύεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, περιορίζεται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αυτονομείται ο Διευθύνων Σύμβουλος

Print Friendly, PDF & Email

Τα συμπεράσματα από τα βασικά σημεία της “ολιστικής μελέτης” των FIFA/UEFA  που δόθηκε στη δημοσιότητα συντείνουν στα εξής: Ενισχύεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, περιορίζεται η Εκτελεστική Επιτροπή και αναβαθμίζεται ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Όσον αφορά την Εκτλεστική Επιτροπή συστήνεται καταστατικό με όρια θητειών και ηλικιών για Πρόεδρο και μέλη ΕΕ, “δίκαιη εκπροσώπηση” γυναικών. Αναλογική Συμμετοχή όλων των Ποδοσφαιρικών Φορέων και Συμβατική Συμφωνία σχέσης μεταξύ Επαγγελματικού-Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, χωρίς να καθορίζεται.

Υπάρχει σαφής αναφορά ότι ο ρόλος της εκλεγμένης Εκτελεστικής Επιτροπής είναι να εκπονεί στρατηγική και μόνο. Τα επιχειρησιακά καθήκοντα και η λειτουργία της Ομοσπονδίας είναι αποκλειστική ευθύνη του CEO (διευθύνων σύμβουλος) χωρίς παρεμβάσεις.

Πρόκειται για δημιουργία νέα θέσης στην ΕΠΟ, που πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου. Ο CEO ουσιαστικά θα διοικεί την Ομοσπονδία.

FIFA και UEFA εντοπίζουν “ανεπαρκή εκπροσώπηση όλων των φορέων του ποδοσφαίρου.
και κάνουν “ισχυρότατη σύσταση” για συμμετοχή και των:
Α) Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών
Β) Ποδόσφαιρο Γυναικών
Γ) Διαιτητές
Δ) Προπονητές
Ε) Ποδόσφαιρο Άμμου
με επαναπροσδιορισμό της αναλογίας εκπροσώπησης όλων των ποδοσφαιρικών φορέων στη ΓΣ, για να διασφαλιστεί η δημοκρατικότητα της συμμετοχής.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Οι αποφάσεις σε θέματα που αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να ανατεθούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που όπως αναφέρεται θα έχει πλέον, αντί της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφασιστικό ρόλο σε όλα τα θέματα που αφορούν στις επαγγελματικές διοργανώσεις και στα κύπελλα, καθώς και στους κανονισμούς τους.
Θα είναι 13μελής και θα συμμετέχουν οι Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), βάσει των τίτλων που έχουν κατακτήσει, αλλά και δύο εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών.

Επίσης συστήνεται:

Αύξηση των εκπροσώπων SL2-FLστη ΓΣ, μέσω εκλογών στη Λίγκα.
Συμβατική Ρύθμιση Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων με ΕΠΟ.
Μοντέλο Διακυβέρνησης των Λιγκών με Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Κεντρική Διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων SL.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή