ΕΟΚ: “Η ηγεσία του Υπουργείου κορυφώνει τις ενέργειες αποκλεισμού σωματείων από την δημοκρατική διαδικασία των αρχαιρεσιών”

Print Friendly, PDF & Email

Για στοχευμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μιλά η ΕΟΚ απαντώντας στους ισχυρισμούς της ΓΓΑ πως δεν έχει ζητήσει την επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

“Η ΕΟΚ αισθάνεται την υποχρέωση να επαναλάβει για πολλοστή φορά την πάγια εκπεφρασμένη και δημοσιοποιημένη θέση της, η οποία αν και σαφέστατη συνεχίζει να μη γίνεται κατανοητή από συγκεκριμένα κέντρα.

Η ΕΟΚ, λοιπόν, είναι απόλυτα έτοιμη για να επανεκκινήσει τις διοργανώσεις της αμέσως μόλις η Πολιτεία δώσει την έγκρισή της για αυτό. Η ΕΟΚ ανέκαθεν ακολουθούσε πιστά τα βήματα που υποδεικνύονται από την Πολιτεία κατόπιν της συνεργασίας της με τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί αρμόδιοι να αποφασίσουν. Όπως για παράδειγμα έχει συμβεί με την επανέναρξη των προπονήσεων μεταξύ άλλων και της Α1 Εθνική Κατηγορίας Γυναικών μπάσκετ.

Για όσους δυσκολεύονται να εντοπίσουν, εκτός από το να κατανοήσουν, τις σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρουμε την τελευταία χρονικά που ήταν στις 20/1/2021 και ήταν κοινή με το σύνδεσμο των αθλητών, μετά από τη συνάντηση μαζί τους.

Όποιος μπορεί βέβαια να κατανοήσει και βαθύτερα νοήματα πέρα από απλές έννοιες, μπορεί και να υποψιαστεί τον λόγο που επιχειρείται συστηματικά ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από αυτά τα κέντρα.

Η ηγεσία του Υπουργείου κορυφώνει τις ενέργειες αποκλεισμού σωματείων από την δημοκρατική διαδικασία των αρχαιρεσιών με την προσχηματική ετικέτα του «Μητρώου αθλητικού φορέων». Μόνο που στην πρώτη κιόλας παράγραφο της περιγραφής αυτού από το Υπουργείο, αποκαλύπτεται απερίφραστα και απροκάλυπτα η στόχευση:

«Στόχος του έργου «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» είναι η ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) προκειμένου να ασκεί αποτελεσματικότερα τον εποπτικό και ελεγκτικό της ρόλο σε ένα σημαντικό αριθμό επιχορηγούμενων εποπτευόμενων αθλητικών φορέων (Αθλητικές Ομοσπονδίες, Αθλητικές Ενώσεις, Αθλητικά Σωματεία, ανά την ελληνική επικράτεια και συγχρόνως η απλοποίηση των διαδικασιών ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ ΓΓΑ και ανωτέρω φορέων».

Αυτά, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό. Οι λέξεις μιλάνε από μόνες τους.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή