ΟΣΦΠ: Ζητεί από την UEFA να αντικαταστήσει τον Μπένετ ή να στείλει τοποτηρητή στην ΚΕΔ!

Print Friendly, PDF & Email

Επιστολή στην UEFA έστειλε ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες ιστοσελίδων ερυθρόλευκης επιρροής, ζητείται παρέμβαση της UEFA για την αλλαγή του Μπένετ από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ και να στείλει “τοποτηρητή” για να τον επιτηρεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπένετ επελέγη και ορίστηκε από την ΕΠΟ και όχι από τις FIFA/UEFA, όπως συνέβη με Περέιρα και Κλάτενμπεργκ και ότι επί προεδρίας Μπαλτάκου η ΕΠΟ έπαψε να είναι υπό την επιτροπεία των υπερθνικών συνομοσπονδιών.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει τα εξής:

1) Στο παρελθόν, με προηγούμενους αρχιδιαιτητές, έρχονταν ρέφερι για τα ντέρμπι από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες όπως Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία κτλ και επί Μπένετ ορίζονται ρέφερι από Λευκορωσία, Βουλγαρία κτλ. Ο Ολυμπιακός παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για τους ορισμούς των Περέιρα, Κλάτενμπεργκ που δείχνουν ότι επί Μπένετ υποβάθμισαν το επίπεδο της επιλογής των ξένων διαιτητών. Δεν μπορούν να βρουν καλούς ρέφερι, με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη και από τους ξένους.

2) Στην επιστολή του Ολυμπιακού στην UEFA γίνεται αναφορά στις ανακοινώσεις των ομάδων για λάθη διαιτητών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πηγές, αναφέρει ότι βγήκαν 31 ανακοινώσεις από ομάδες της SL 1 και 22, σε 13 μόλις αγωνιστικές, από ομάδες της SL 2. Παρατίθενται όλες αναλυτικά.

3) Γίνεται αναφορά και στην… περίπτωση του Κουτσιάυτη (Αρτας). Λίγες μέρες αφότου σφύριξε αγώνα του ΠΑΟΚ (στο τέλος Δεκεμβρίου) έγινε τηλεκριτικός διαιτησίας (αρχές Ιανουαρίου) στο κανάλι OPEN, ιδιοκτησίας του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

4) Δεν λείπει και η καταγγελία δυο διαιτητών, σε βάρος συναδέλφων τους, στη δικαιοσύνη σύμφωνα με την οποία αγνοείται το ταμείο για τη δημιουργία της Ένωσης Διαιτητών όπου από το 2013 οι ρέφερι κατέθεταν από 1.500 ευρώ έκαστος και οι βοηθοί τα μισά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή