Επιστροφή Τζοβάρα ως πρώτος διαιτητής μετά από την τιμωρία στο Παναιτωλικός – Απόλλων

Intime/Αργύρης Μακρής
Print Friendly, PDF & Email

Τον αγώνα ΟΦΗ – Βόλος για την 22η αγωνιστική της SL1 θα διαιτητεύσει ο Τζοβάρας, που επιστρέφει στους ορισμούς ως πρώτος διαιτητής μετά από περίπου ενάμιση μήνα τιμωρίας.

Ο διαιτητής που ανήκει στην ΕΠΣ Φθιώτιδας είχε τεθεί μαζί με το βοηθό Τζιώτζιο εκτός ορισμών με ανακοίνωση της ΚΕΔ για ένα “σοβαρό λάθος” στον αγώνα Παναιτωλικός – Απόλλων, που είχε ως αποτέλεσμα να μην μετρήσει γκολ επειδή στην αρχή της φάσης δεν εκτελέστηκε σωστά οφσάιντ.

Ο Τζοβάρας είχε οριστεί στις προηγούμενες αγωνιστικές ως VAR, που σημαίνει ότι η τιμωρία του είχε λήξει νωρίτερα. Το ίδιο συνέβη και με τον Τζιώτζιο που έχει ήδη οριστεί.

Στις 20 Δεκεμβρίου η ΚΕΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής:

“Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ/ΕΠΟ) ανακοινώνει σήμερα ότι ο Διαιτητής κ. Γεώργιος Τζοβάρας και ο Βοηθός Διαιτητής κ. Χρήστος Τζιώτζιος δεν θα λάβουν ορισμό στο κοντινό μέλλον για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με άμεση ισχύ, λόγω κακής απόδοσης στον αγώνα της SuperLeague1 Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης που διεξήχθη το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 στο Γήπεδο του Παναιτωλικού. Στο 74o λεπτό, οι κ.κ. Γεώργιος Τζοβάρας και Χρήστος Τζιώτζιος απέτυχαν να εφαρμόσουν τους βασικούς Κανόνες του Παιχνιδιού με αποτέλεσμα τη λανθασμένη επανεκκίνηση του αγώνα.

Οι δύο Αξιωματούχοι Διαιτησίας θα εξετασθούν εκ νέου στους Κανόνες του Παιχνιδιού και θα ακολουθήσουν περαιτέρω προπονήσεις προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη με το συμβάν, η παρέμβαση του VAR με την ακύρωση του τέρματος και την επανεκκίνηση του παιχνιδιού από το οφσάιντ ήταν η σωστή απόφαση για το τελικό αποτέλεσμα με βάση τους Κανόνες και το πνεύμα του παιχνιδιού”.

Διαβάστε ακόμα

Ο Σκωτσέζος Μάντεν στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ο Διαμαντόπουλος στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή