Επιτροπή Δεοντολογίας: Ποινές σε Β. Γκαγκάτση και 12 ΠΑΕ της Super League

Print Friendly, PDF & Email
Τo πειθαρχικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ με απόφαση που εξέδωσε έκρινε ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης κακώς ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League 1 και του επέβαλλε πρόστιμο 10.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο. Επίσης τιμώρησε με πρόστιμα από 30.000 φυσικά πρόσωπα και 12 ΠΑΕ, που δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού να κηρυχθεί έκπτωτος. Η απόφαση είναι εφέσιμη.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Γκαγκάτσης προσλήφθηκε ως διευθύνων σύμβουλος της Super League ενώ του είχε παραπεμφθεί σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της “κάρτας υγείας” της ΕΠΟ, με την ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΠΑΕ μεταξύ των οποίων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ζήτησε, επικαλούμενος την από πριν γνωστή παραπομπή του στο ακροατήριο να κηρυχθεί έκπτωτος. Η πλειοψηφία του ΔΣ της Super League απέρριψε το αίτημα του Ολυμπιακού, ο οποίος προσέφυγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στις 19/6/2019 ο τότε γενικός γραμματέας Αθλητισμού προέβη σε διαπιστωτική πράξη του κωλύματος του Β. Γκαγκάτση και το ΔΣ της Super League αναγκαστηκά διαπίσωσε το κώλυμα και τον κήρυξε έκπτωτο

Αναλυτικά η απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στο dikisports:

«ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικώς ελεγκτέους τους: Βασίλειο Γκαγκάτση, Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:

α) στον Βασίλειο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετιζόμενη με το ποδόσφαιρο για ένα έτος,

β) στους Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ εις έκαστο και

γ) στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 ευρώ εις έκαστη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος των καθών τα έξοδα της διαδικασίας, το ύψος των οποίων ορίζει στο συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Κρίθηκε, αποφασίσθηκε σε μυστική διάσκεψη στην Αθήνα (Γουδί), στις 27.2.2020 και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στον ίδιο τόπο στις 22.4.2020.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών, που εκκινεί από την επομένη της κοινοποίησης του διατακτικού αυτής της απόφασης (10/20) Α. Επ. Εφέσεων)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΟΥΪΖΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΑΡΑ ΚΟΝΤΟΥ

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ
ΝΙΚΗ ΡΕΒΥΘΗ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ»

Διαβάστε το το σκεπτικό της απόφασης ΕΔΩ