ΕΠΟ: “H KΕΔ δεν θα ορίζει διαιτητές στη Super League 2 αν δεν έχουν καταβληθεί οι αμοιβές και τα έξοδά τους”!

Print Friendly, PDF & Email

Με διάταξη που πέρασε στο νέο ΚΑΠ η ΕΠΟ επιχειρεί εκ νέου να περιορίσει το φαινόμενο των “απλήρωτων διαιτητων” που “ενδημεί” στη Super League 2.

Οι ρυθμίσεις που έγιναν πέρυσι δεν απέδωσαν αφού η διοργανώτρια όριζε τους αγώνες των ομάδων καίτοι δεν εφαρμόζονταν ο ΚΑΠ, που ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να ορίζονται από τη διοργανώτρια αγώνες, εφόσον δεν έχουν καταβληθεί οι αμοιβές και τα έξοδα διαιτητών.

Ως γνωστόν το θέμα λύθηκε με 800.000 ευρώ που, με ενέργειες του προέδρου της ΕΠΟ, ήρθαν από τη FIFA, για να καλυφθούν οι οφειλές του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Τώρα η ΕΠΟ με νέα διάταξη που πέρασε στον ΚΑΠ βάζει στο “παιχνίδι” την ΚΕΔ η οποία δεν θα ορίζει διαιτητές αν δεν έχουν καταβληθεί πριν τον αγώνα οι αμοιβές και τα έξοδά τους!

Συγκεκριμένα προβλέπεται ειδικά για το πρωτάθλημα της Super League 2 ότι oι γηπεδούχες ομάδες πρέπει να καταβάλουν τις αμοιβές και τα έξοδα διαιτητών πέντε ημέρες πριν τον αγώνα. 
 
Αν δεν το πράξουν τότε μπορεί αντ αυτών η διοργανώτρια να καταβάλει τα έξοδα και τις αμοιβές τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. 
 
Σε περίπτωση που ούτε η Super League 2 καταβάλει τα έξοδα και τις αμοιβές διαιτητών, η ΚΕΔ δεν θα ορίζει διαιτητές και ο αγώνας δεν θα διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. 
Ακολουθεί η σχετική τροποποίηση του ΚΑΠ:

 

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΠΟ, η Super League 2 και το κίνημα “δεν πληρώνω τους διαιτητές”!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή