ΕΠΟ: Η απόφαση του Διαιτητικού εκθέτει τρία πρόσωπα της ομοσπονδίας – Κούγιας: Φοβούνται την έκπτωση στην Δεοντολογίας

Print Friendly, PDF & Email

Προς ενίσχυση της νομικής της υπεράσπισης η ΕΠΟ προέβη σε εξωτερική συνεργασία με τον Τάκη Μπαλτάκο ο οποίος υποστήριξε υποστήριξε ότι η απόφαση που είχε παρθεί στηρίχθηκε σε ψευδή κατάθεση του Αλέξη Κούγια στο Διαιτητικό Δικαστήριο για απόφαση που δεν είχε παρθεί ποτέ από την Εκτελεστική Επιτροπή.

«Πρέπει να υπάρξει αναψηλάφηση, γιατί υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις… Το δικαστήριο σας στις 5/10 με απόφαση του ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάκληση των δελτίων ποδοσφαιριστών. Και εν συνεχεία με τριμελή σύνθεση, στην οποία μετείχε πάλι ο κ. Κατσιάνης, με δέκα ημέρες διαφορά έδωσε πάλι τα δελτία…», υποστήριξε ο Μπαλτάκος,

Επίσης από την πλευρά της ΕΠΟ υποστηρίχτηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να μπουν σε καθεστώς αδειοδότησης οι ομάδες της SL2 που προέρχονταν από την FL και ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση κανονισμού από την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων γιατί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 τότε που πάρθηκαν οι αποφάσεις δεν είχε ξεκινήσει για να αλλάζουν οι κανόνες μεσούσης της περιόδου.

«Το κρινόμενο πρωτάθλημα ξεκίνησε 45 ημέρες μετά… Δεν έπαιζες μπάλα τότε καν, άρα ποια παράβαση;», αναρωτήθηκε ο Μπαλτάκος.

Ο δικηγόρος της ΕΠΟ Β. Σαράκης τόνισε: «Το δικαστήριο πλανήθηκε, γιατί υπήρξε ψευδή κατάθεση. Δεν υπήρχε πουθενά έγγραφο. Θεώρησε την κατάθεση, τον ισχυρισμό της αντιδίκου πλευράς, ως αποδεικτικό στοιχείο. Υπάρχει διπλό σφάλμα στην απόφαση. Έχει εσφαλμένα δεκτεί τα πραγματικά περιστατικά. Δεν υπάρχει τροποποίηση κανονισμού, ούτε προκήρυξης. Επίσης το πρωτάθλημα ξεκίνησε μετά από 45 ημέρες, 31/10 , δεν είχε ξεκινήσει. Άρα διπλό σφάλμα… Το δικαστήριο έχει την ικανότητα αυτορρύθμισης. Η προηγούμενη απόφαση εκθέτει τρία πρόσωπα της ΕΠΟ, πρέπει να διορθωθεί εν όψει του αιτήματος στην Επιτροπή Δεοντολογίας…».

Εκπροσωπώντας την ΑΕΛ ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως η αίτηση αναψηλάφησης έγινε γιατί τα μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ που πήραν την απόφαση να μην υπαχθούν εκείνες οι ομάδες στην αδειοδότηση (ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου, ο αντιπροέδρος Στέργιος Αντωνίου και ο ταμίας, Κλέαρχος Τζαφέρης), φοβούνται ότι θα κηρυχθούν έκπτωτα από την Επιτροπή Δεοντολογίας και επιζητούν την ανατροπή της αρχικής απόφασης υπέρ της ΑΕΛ ώστε να την έχουν ως «όπλο» στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Έχω ακούσει απίστευτα πράγματα, η ΕΠΟ με τους επτά δικηγόρους σήμερα πήρε και τον κ. Μπαλτάκο. Άκουσα για αντιφατικότητες, ήρθε να μας τα πει ο μυαλοπώλης… Εμείς ζητούσαμε αρχικά την ακύρωση της απόφασης Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και εν συνεχεία οι ομάδες ήρθαν ξανά στο Διαιτητικό κατά της αποφάσεως της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, που τους ακύρωσε τα δελτία. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Υποτιμούν τόσοι πολύ την προσωπικότητα των δικαστών; Λένε ότι ανακαλείται ο κ. Κατσιάνης. Ότι και καλά αυτοεξευτελίζεται νομικά!

Προσπαθούν σήμερα με τρικ να μιλούν για λόγους αναψηλαφήσεως και για δήθεν αντιφατικές αποφάσεις! Ως ΑΕΛ ζητάμε την απόρριψη, γιατί δεν συντρέχουν λόγοι αναψηλάφησης. Χρησιμοποιούν ένα συκοφαντικό όρο ότι είπα ψέματα… Ως μυαλοπώλης ήρθε ο Μπαλτάκος και από αυτά που είπε προφορικά εδώ, στο έγγραφο δεν τα λέει! Εγώ ποτέ δεν εξετάσθηκα ως διάδικος. Δεν υπάρχει καν ερώτηση προς εμένα. Συγχέουν την παρουσία του διαδίκου με τη συμμετοχή. Δεν συντρέχει λόγος αναψηλάφησης και δεν προέκυψαν κρίσιμα έγγραφα. Τα έγγραφα που επικαλείται η ΕΠΟ τώρα δεν είναι ούτε νέα ούτε κρίσιμα. Από κακή εκτίμηση οι δικηγόροι της ΕΠΟ δεν έκριναν σκόπιμο να καταθέσουν τότε, ούτε στο υπόμνημα τους».

«Η βεβαίωση για μη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που παρουσιάζουν τώρα δεν μεταβάλει κάτι. Εδώ παρίστανται για να μην υπάρξει έκπτωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, γιατί πήραν αυτή την παράνομη απόφαση. Και συντρέχει λόγος παραβίασης κανονισμών γιατί τότε είχε ξεκινήσει η σεζόν με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, για εμένα ήταν λάθος που στη συνέχεια βγήκε και η απόφαση για τα δελτία στο αίτημα των ομάδων σε σχέση με την ΕΙΜ…».

ΕΠΟ και ΑΕΛ έχουν προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων μέχρι την Πέμπτη (25/11).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή