“ΕΠΟ και υφυπουργείο αθλητισμού γνώριζαν από τον περασμένο Νοέμβριο για την παράνομη συμμετοχή”

Ο πρόεδρος του Πανδρραμαϊκού (αριστερά) με το δήμαρχο Δράμας
Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Δράμας και την εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με την κατηγορία που θα αγωνίζεται στη νέα αγωνιστική περίοδο, ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού, Κώστας Καϊρης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και το Θάνο Μπλούνα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η υπόθεση ξεκίνησε από το Νοέμβριο του 2021. Από τότε είχαμε επισημάνει στην ΕΠΟ ότι δεν έπρεπε να συμμετέχει η συγκεκριμένη ομάδα (σ.σ. ο Αγροτικός Αστέρας) στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ήταν παράνομη η συμμετοχή επειδή η παράταση για τα σωματεία που δεν είχαν εγγραφεί στα μητρώο της ΓΓΑ δόθηκε μόνο για τα τοπικά πρωταθλήματα και όχι για τα εθνικά. Το είπαμε στην ΕΠΟ αλλά δεν μας απάντησαν.

Για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου: Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στο οποίο προσφύγαμε κατά της απόφασης της ΕΠΟ περί επικύρωσης της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής αναφέρει στην απόφασή του ότι η ομάδα αυτή έπρεπε βάσει νόμου να έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα και έκρινε παράνομη τη συμμετοχή της. Επίσης η απόφαση αναφέρει ότι ούτε η ΕΠΟ, ούτε το υφυπουργείο αθλητισμού έκαναν ενέργειες. Εμείς όταν στείλαμε την εξώδικη αναφορά μας στην ΕΠΟ, την κοινοποιήσαμε στο υφυπουργείο αθλητισμού. Στη συνέχεια του υφυπουργείο αθλητισμού έστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ και τη ρωτούσε τι έχει κάνει γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Όλοι ήταν ενήμεροι. Δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε δικαιωθεί. Είναι και ο Ορφέας Ξάνθης που επίσης δικαιώθηκε στρεφόμενος κατά του Άρη Αβάτου, του Θερμαϊκού, του Ηρακλή Σοχού και μιας ακόμα ομάδας του πρώτου ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Για τη στάση της ΕΠΟ που επικυρώσε με αστερισκό την άνοδο του Αγροτικού Αστέρα στη Super League 2: Δεν ξέρω γιατί δε βγάζει απόφαση η ΕΠΟ. Το νομικό πλαίσιο είναι σαφές. Δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι λόγοι που δεν αποφασίζει η ΕΠΟ είναι πολιτικοί.

Για το πως μπορεί να δικαιωθεί πρακτικά ο Πανδραμαϊκός: Μπαράζ δεν μπορούν να ξαναγίνουν. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου βγήκε μετά τα μπαράζ. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τις ομάδες. Πρέπει η ΕΠΟ με βάση τα άρθρα 57 και 79 του καταστατικού περί ανωτέρας βίας να αποκαταστήσει τον Πανδραμαϊκό και να αγωνιστεί στη Super League 2. O Aγροτικός Αστέρας κέρδισε αλλοιωμένα μπαράζ. Θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες της Super League 2 που δεν θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Διάβημα στον πρόεδρο της ΕΠΟ

“Σε κλίμα ενότητας  πραγματοποιήθηκε στις 25/8 στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου,  σύσκεψη φορέων για το θέμα του  Πανδραμαικού ΑΟ.

Ως γνωστόν  ο Πανδραμαϊκός έχει δικαιωθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο αναφορικά με το θέμα του Μητρώου του Αγροτικού Αστέρα και η ομάδα της Δράμας αναμένει να πάρει τη θέση της στη Super League 2.

Αν και βρισκόμαστε στα τέλη  Αυγούστου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι μέλει γενέσθαι για τον Πανδραμαϊκό και σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  ΑΜΘ κ. Παπαθεοδώρου , ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης  και εκπρόσωποι των Δημάρχων Δοξάτου και Παρανεστίου , εκπρόσωποι των βουλευτών Θεόφιλου Ξανθόπουλου και Χαράς Κεφαλίδου , ενώ τον Πανδραμαικό εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κώστας Καίρης και το μέλος της ΕΕ  κ. Σάββας Κωνσταντινίδης.

Αποφασίστηκε να γίνει επίσημο διάβημα στον Πρόεδρο της ΕΠΟ και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Επίσης αποφασίστηκε το όλο εγχείρημα της εντάξεως και της περαιτέρω διαδρομής της ΠΑΕ να είναι  υπό την σκέπη όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής.

Να υπογραμμίσουμε ότι  κατά την διάρκεια της σύσκεψης, τηλεφωνικά παρενέβη  για το θέμα ο γνωστός  Δραμινός Καθηγητής Αθλητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Γρηγόρης Ιωαννίδης.

H  Άνοδος  του ΠANΔPAMAIKOY στη επαγγελματική κατηγορία είναι τεράστιας σημασίας για την Πόλη μας και γενικότερα  για την περιοχή της Δράμας με πολλαπλά αθλητικά και οικονομικά οφέλη.

Είναι αυτονόητη η στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα της ομάδας μας,  σεβόμενοι την  ιστορία και προσφορά της ομάδας στην πόλη, την περιφέρεια και τον ελληνικό αθλητισμό.”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή